banner
Gündem

‘Tütmeyen baca kalmasın’

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) kış şartlarında zor durumda olan ailelere yardım ulaştırmaya devam ettiğini bildirdi. Dernek sosyal incelemesi tamamlanmış, ihtiyaç sahibi ailelere, kış yardımları kapsamında soba, yakacak, mont ve..

‘Tütmeyen baca kalmasın’
banner

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) kış şartlarında zor durumda olan ailelere yardım ulaştırmaya devam ettiğini bildirdi.

Dernek sosyal incelemesi tamamlanmış, ihtiyaç sahibi ailelere, kış yardımları kapsamında soba, yakacak, mont ve bot yardımları ulaştırıyor.

Şehir içi Yardım hakkında bilgi veren Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, merkez ve ilçelerde derneğe yapılan yardım taleplerinin en kısa zamanda incelenip, rapor haline getirildiğini ve öncelik durumuna göre sınıflandırılmış listelere kaydedildiğini söyledi. Acil yardım bekleyen aileler sırayla ziyaret edilip, ihtiyaç durumlarına göre yardımların ulaştırıldığını belirten Korkmaz, yardımların en kısa zamanda ilgili ailelere teslim edildiğini ifade etti.

‘SOSYAL MEDYADAN

ULAŞIM SAĞLIYORUZ’

Başkan Korkmaz hayırseverlerin ve ihtiyaç sahiplerinin doğrudan veya sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşabildiklerini kaydetti. Korkmaz, gündemdeki yardım projelerinin basın veya sosyal medya araçlarından Aksaray geneline duyurulduğunu belirtti.

İhtiyaç sahiplerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan sonra öncelik durumlarına göre yeşil, mavi, kırmızı olarak üç kategori halinde isimlerinin kaydedildiğini belirten Korkmaz, yardımların dağıtımında çok hassas ve adil hareket etmeye özen gösterdiklerini vurguladı. İhtiyaç sahiplerini sisteme kaydettiklerini, bu yolla aileye verilen yardımların sistemde görüldüğünü ve yanlışlıkla aynı aileye tekrar yardım yapılmadığını söyleyen Korkmaz, gelen bağışlar ve imkânlar ölçüsünde, adaletten sapmadan Aksaray’da ihtiyaç sahibi her hanede bir iyilik izinin olduğunu ifade etti.

‘BAĞIŞLARI ŞEFFAFLIK İLKESİ

GEREĞİNCE YAPIYORUZ’

Bağışçının talimatı ile ulaştırılan yardımların yerine ulaştığını göstermek amacıyla, ihtiyaç sahibi insanların yüzlerinin görülmemesine özen gösterilerek teslim edildiğini fotoğraflayıp, bunu şeffaflık ilkesi gereğince İHH Aksaray sosyal medya araçlarında paylaşarak, bağışçıya rapor ettiklerini belirten Korkmaz, amaçlarının tıpkı Asr-ı Saadet’te olduğu gibi insanların huzurlu ve sağlıklı bir hayat yaşamalarına yardımcı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, Aksaray’ın Türkiye’de madden ve manen örnek şehirlerarasında yer alması için bir STK olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı. Her görüşten oluşan kalabalık bir gönüllü grubu ile çalıştıklarını sözlerine ekleyen Korkmaz: “Biz ihtiyacı ve ihtiyaç sahiplerini tespit eder, durumu halkımızla paylaşırız, dileyen hayırseverler de bizimle irtibat kurar ve yardım yerine ulaşır. İyilik hikâyemiz özetle bu şekildedir” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası