banner
Gündem

Tuz Gölü TEKNOFEST’e hazır

Geçtiğimiz yıllarda renkli görüntülere ve birçok başarılı fırlatışa sahne olan Tuz Gölü, bu yılda TEKNOFEST yarışmacılarının ürettiği roketleri semalarında ağırlayacak. Aksaray, Tuz Gölü’nde TEKNOFEST 8. TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasının final..

Tuz Gölü TEKNOFEST’e hazır
banner

Geçtiğimiz yıllarda renkli görüntülere ve birçok başarılı fırlatışa sahne olan Tuz Gölü, bu yılda TEKNOFEST yarışmacılarının ürettiği roketleri semalarında ağırlayacak.

Aksaray, Tuz Gölü’nde TEKNOFEST 8. TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasının final etabına ev sahipliği yapacak. Yarışma 24-25-26-27 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

TEKNOFEST kapsamında ROKETSAN yürütücülüğünde düzenlenen yarışma gençlere uzay teknolojileri alanında eşsiz bir deneyim fırsatı sunuyor.

Tasarımdan üretime kadar her aşamadan sorumlu olan gençler tasarladıkları roketlerin uçuşunu gerçekleştirdiği yarışma ayrıca Avrupa’da ilk, dünyada düzenlenen ikinci roket yarışması özelliğine sahip. İlki 2018 yılında gerçekleşen yarışmaya her geçen yıl katılım katlanarak artıyor.

TEKNOFEST 2023 kapsamında Roket Yarışması’nda toplam ödül 1 milyon 140 bin TL olarak belirlendi. Aksaray’da yapılacak final etabında dereceye giren takımlar ödüllerini İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST’te alacak. Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası