banner
Gündem

‘Ülkeye hizmet sunan öğretmenlerimize minnettarız’

Öğretmenler Günü münasebetiyle Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) bir dizi etkinlik düzenlendi. Resim sergisi, konser ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın konferansının yer aldığı programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf..

‘Ülkeye hizmet sunan  öğretmenlerimize minnettarız’
banner

Öğretmenler Günü münasebetiyle Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) bir dizi etkinlik düzenlendi. Resim sergisi, konser ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın konferansının yer aldığı programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğretmenlerin bireylerin hayatına dokunan en önemli şahsiyetler olduğunu söyledi.

GÜNE ÖZEL PROGRAMLAR RESİM

SERGİSİ VE KONSERLE BAŞLADI

ASÜ’deki etkinlikler, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı Öğretim Elemanları ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Türkiye’de Öğretmen Yetiştirmenin Tarihsel Serüveni’ başlıklı resim sergisi ile başladı. Türk eğitim tarihinin sembol mekânlarının çizimlerinden oluşan sergide 22 eser beğeniye sunuldu. Serginin hemen ardından bir konser gerçekleştirildi. Konserde Rektör Şahin de sahneye çıktı ve eserlere ney üfleyerek eşlik etti.

HAYATA DOKUNAN ŞAHSİYETLERİN

BAŞINDA ÖĞRETMENLER GELİR

Etkinliklerin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Şahin, Türkiye’de son 40 yıllık süreç içerisinde eğitim alanında çok önemli değişimler yaşandığını dile getirdi. Şahsi eğitim serüveninden örnekler veren Şahin, “1980’li yılların başında -ortaokul ve lise gibi eğitimlerin zorunlu olmadığı dönemlerde- sadece kadınlar için değil erkekler için de okumak konusu toplumun en temel gündemi değildi. Bugün -ilk, orta ve lise eğitiminin zorunlu olması nedeniyle de- öğrencilerimizin yarısını kızlarımız oluşturuyor. Türkiye çok önemli bir mesafe kat etti” dedi. Bireylerin hayatına dokunan çok sayıda insan olabileceğini ve öğretmenlerin bu şahsiyetlerin başında geldiğini de kaydeden Prof. Şahin, “Bu ülkeye ve millete hizmet sunan öğretmenlerimize minnettarız” diyerek konuşmasını tamamladı.

‘GÜNÜMÜZDE ÖĞRENCİ VE VELİ

PROFİLİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE FARKLILAŞTI’

Mesleğinin ikinci yılında okul müdür yardımcısı olduğunu ve süreç içerisinde milli eğitimin pek çok kademesinde görev yaptığını belirten Hacı Ömer Kartal, “2014 yılında buyana da Aksaray’da Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapıyorum. Ama ben her şeyden önce öğretmenim ve girdiğim her yerde buna çok dikkat ediyorum” dedi. Kartal, konuşmasını, genç öğretmenlere ve öğretmen adaylarına çeşitli tavsiyeler vererek tamamladı ve özetle şunları söyledi: “Günümüzde hem öğrenci hem de veli profili farklılaştı. Bizim dönemimizle kıyaslandığında çok önemli farklılıklar var. Genç öğretmenlerimiz ve öğretmen adaylarımız mesleklerini icra ederken, bu profil değişimlerine bağlı olarak iletişim kanallarını mutlaka açık tutsunlar. Bu işe âşık değilseniz yapamazsınız. Bir kere öğrenciye dokunacaksınız. Öğrencinin röntgenini ve tomografisini çekmeniz yetmez; onun MR’ını çekeceksiniz. Öğrenciyi çok iyi tanıyacaksınız. Onu çok iyi tanıyınca tüm sorunlarına eğilebilirsiniz ve işte o zaman unutulmaz olursunuz…” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası