banner
Köşe yazıları

UNUTULMAZ BİR GÜN: 10 OCAK

Merhabalar. Ben Aigerim İrgebay. Kazakistanlıyım. Başkent Astana’da yaşıyorum. Eğitim için Aksaray’a geldim. Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Ortak Eğitim Programı ile Aksaray Egemen Gazetesi’nde çalışıyorum. Kıymetli Egemen okurları…

UNUTULMAZ BİR GÜN: 10 OCAK
banner

Merhabalar. Ben Aigerim İrgebay. Kazakistanlıyım. Başkent Astana’da yaşıyorum. Eğitim için Aksaray’a geldim.

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Ortak Eğitim Programı ile Aksaray Egemen Gazetesi’nde çalışıyorum.

Kıymetli Egemen okurları. Sizlere bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Evet, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe tanıklık etmek.

Mesleğin eşiğinde, oldukça farklı duygulara büründüm.

Aksaray’da şehrin öncü kurum ve kuruluşları tarafından günün anlamına özel, farklı etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklerde Aksaray’ın sesini duyuran gazetelerin temsilcileri, haber ajanslarının temsilcileri, radyo ve televizyon kanallarında çalışan basın mensupları bir araya geldi.

Bende, Ortak Eğitim Programı kapsamında staj yaptığım Egemen ailemle birlikte düzenlenen programlara katıldım.

Kazakistan’da da bir kez böyle bir ortamda bulunma şansım olmuştu. Tercümanlık yaptığım dönemde ‘Astana Media Week’ etkinliğinde yer aldım. Tüm Kazakistan medyasının bir araya geldiği ve güncel sorunlarla, planlanan projelerin konuşulduğu bir programdı.

Ama tercümanlık gönüllüsüydüm.

Gazeteci olmayı orada hayal ettim. Ülkemin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerine katkı sağlamayı düşündüm. Bir gün gazeteci olarak bu tür etkinliklerde bulunacağım dedim.

İşte benim için bugünü anlamlı kılan yegane şey bu hayallerim oldu.

İlk kez “10 Ocak Çalışan Gazeteciler” gününe stajyer muhabir olarak katılmanın heyecanını Aksaray’da yaşadım. İlk olarak Uluırmak Uygulama Oteli’nde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun davetine katıldım.

İlk kez; şehrimizde gece gündüz demeden çalışan gazetecileri bir arada gördüm.

Valimiz şehrimizin gelişmesi adına yapılan adımları anlatarak, meslektaşlarımız tarafından sorulan soruları cevapladı. Herkes sorularının yanıtını aldı.

Güldük eğlendik…

Ne güzel bir kültürel birikim. En şaşırtıcı olan ise, programın sonunda Aksaray Valiliği ekibi ve gazeteciler, Vali Hamza Aydoğdu’ya doğum günü sürprizi yaptı. Gün içerisinde gün, anlam içerisinde anlam.

Akşam yemeğinde ise Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e misafir olduk.

Başkan Dinçer, yemek öncesi tüm gazetecilerle tek tek merhabalaştı. Herkese tek tek hal hatır sordu. Sıcak ve samimi bir hava vardı.

Sıra bana geldiğinde Kazakistanlı olduğum tahmininde bulundu. Yüzüm güldü, yine şaşırdım. Kısa bir sohbet etme şansımız oldu ve yaklaşımı, ilgisi, misafirperverliği karşısında gururlandım. Başkanımızla,  gazeteciler arasında muhabir olarak tanışmak benim için büyük bir mutluluk oldu. Sıcakkanlılığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca programda şehrimizde yapılan ve planlanan projelerle tanıştık. Etkinlikte Ortak Eğitim Programı kapsamında başka kurumlarda staj yapan sınıf arkadaşlarımı gördüm. Üniversiteyi birlikte başladığım arkadaşlarımı gazeteciler arasında görmek ayrıca güzeldi.

Bir başka etkinlikte de Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök’ün davetine katıldık. Orda da yine tüm gazeteciler bir aradaydık. Burada tüm katılımcılara kendimi tanıtma imkanım oldu.

Onların samimi ve sıcak tavırları bana kendimi hiç yabancı hissettirmedi.

Onlardan biriymiş gibi davranmaları beni mutlu etti.

Tarif edilemez duygular yaşadım.

Türk halkı her yer de el ele, omuz omuza…

Bunu Aksaray’da bir kez daha hissettim.

Aksaray her nereye gidersem gideyim, her nerde görev yaparsam yapayım benim için hep özel olacak.

10 Ocak benim için artık hep farklı bir anlam taşıyacak.

İnşallah ülkemde de bir gazeteci olarak bu tür etkinliklere katılacağım günü, hep bugünün heyecanıyla hayal edeceğim.

Değerli Egemen aileme, benim bu anlara tanıklık etmemi sağladıkları için tekrar teşekkür ediyorum.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası