banner
Gündem

Uygunsuz satış yapan işletmelere ceza!

MARKET VE FIRINLARA RAMAZAN AYI DENETİMİ Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında marketlerde ve unlu mamuller üreten işletmelerde denetimler hız kazandı. Yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı..

Uygunsuz satış yapan işletmelere ceza!
banner

MARKET VE FIRINLARA RAMAZAN AYI DENETİMİ

Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında marketlerde ve unlu mamuller üreten işletmelerde denetimler hız kazandı.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Vatandaşlarımızın sağlığı ve ekonomik kayıpları bizlerin önceliğidir. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek en ufak bir uygulamaya ve halkımızın ekonomik kaybına sebep olacak hileli satışa asla müsaade etmeyiz. Ekiplerimiz, Ramazan ayında gerekli önlemleri aldılar, bundan sonra da sık sık denetim yapacaklar. Huzur ve güven içerisinde bir Ramazan ayını idrak edeceğiz” dedi.

Zabıta ekipleri, şehir genelindeki birçok markette satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında incelemelerde bulundular. Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı.

Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak, Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine gönderiliyor. Halkın sağlığını korumak ve hileli satışları önleyerek vatandaşların ekonomik kayıp yaşamalarının önüne geçmek için yapılan denetimlerde uygunsuz satış yapan işletmelere yasal işlem yapıldı. (Haber Bülteni)

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası