banner
Sağlık

Uzak Doğu’nun şifalı bitkisi

Geleneksel tıbbın başat bitkisi olan ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına yüzyıllardır kullanılan ginseng, neredeyse her hastalığa şifa oluyor. Bedene sunduğu zindelikle geleneksel tıpta adı sıkça zikredilen ginseng bitkisi mevsim..

Uzak Doğu’nun şifalı bitkisi
banner

Geleneksel tıbbın başat bitkisi olan ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına yüzyıllardır kullanılan ginseng, neredeyse her hastalığa şifa oluyor.

Bedene sunduğu zindelikle geleneksel tıpta adı sıkça zikredilen ginseng bitkisi mevsim geçişlerinde vücuda sağladığı faydanın yanı sıra yaşam standardının yükseltmesi amacıyla da yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Aksaray’ın diplomalı aktarı Hasan Hüseyin Eren,  Asyalıların ginseng bitkisini az miktarda uzun yıllar kullanarak sağlıklı bir yaşam elde ettiklerini kaydetti.

Kış mevsimine girmeden önce herhangi bir hastalığa yakalanmamak adına bedeni zinde tutmak için insanların alternatif tıbba yöneldiğini bildiren Eren, “Bu eksende çeşitli bitkiler tüketiyor. Zencefil, Ihlamur, adaçayı, ebegümeci, gülhatmi, kantaron gibi birçok bitki özellikle kış aylarında tercih ediliyor. Akut rahatsızlık yaşayan kişilere de biz bu bitkileri öneriyoruz. Fakat bizim geleneksel tıpta oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir başka bitkimiz daha var. Özellikle Uzak Doğu’da Asya taraflarında yetişen bitkilerden biri olan ginseng, az miktarda yılın her mevsiminde tüketilebilecek bir bitkidir. Vücudu zinde ve sağlıklı kılan bu bitki yalnızca gribal enfeksiyonlarda değil bir insanın hayat boyunca tükettiği takdirde yaşam kalitesini artırabilecek türden bir bitkidir” dedi.

‘6-7 YILDA OLGUNLAŞIYOR’

Diğer bitkilerin çeşitli varyasyonları olduğunu fakat ginsengin tek tip bir bitki olduğunu dile getiren aktar Eren şöyle konuştu: “Mesela bir adaçayının oldukça fazla çeşidi vardır. Bitkinin her bir çeşidi farklı bir rahatsızlığa iyi gelmektedir. Ama ginsengin tek çeşidi vardır. Fayda kapsamı da oldukça geniştir.”

Ginsengin insan vücuduyla alakalı akla gelebilecek her şeye iyi geldiğini söyleyen Eren, “Bağışıklık sisteminden tutalım, kan akışının düzenlenmesi, tansiyonu ve şekerin dengelenmesi, beyin fonksiyonlarını daha iyi çalışması, hücrelerin dayanıklı hale gelmesi ve kanser hücrelerin bertaraf edilmesi gibi birçok faydası var. Bu bitki kök şeklinde kullanılır. Halk arasında adamotu diye de geçer. Bu bitkinin ilginç yanı ise 6 ile 7 yılda olgunlaşmasıdır. Tıpkı bir insanın belli bir karaktere gelmesi için belli bir yaşa gelmesi gerektiği gibi. Ginsengin de tüketilmesi için 6-7 yıl olgunlaşma süreci var. Onu beklemek gerekiyor. Uzak Doğu’da bu bitkinin kullanım alanı çok geniştir. Ginseng onlara atalarından kalma bir bitkidir. Aslında bizim de atalarımızdan çok şey kalmış ama zamanla unutulmuş, kaynaklar tahrip edilmiş, kocakarı ilacı olarak görülmüş. Maalesef biraz kenara itilmiş durumda. Uzak Doğu mesela buna dört elle sarılıyor. Hala geleneksel tedavi yöntemlerini kullanıyor” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası