banner
Gündem

Vadinin güvenliği onlardan soruluyor

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ihlara Vadisi’nde, devriye görevi yapan atlı timler bölgede kuş uçurtmuyor. Ayrıca timler bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Güzelyurt..

Vadinin güvenliği onlardan soruluyor
banner

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ihlara Vadisi’nde, devriye görevi yapan atlı timler bölgede kuş uçurtmuyor. Ayrıca timler bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Güzelyurt ilçesinde tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi, kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsüyle Kapadokya’nın incisi olarak adlandırılıyor. Kapadokya güzergâhı üzerinde olduğu için ilk olarak Ihlara Vadisi’ne gelen turistler, 394 basamaklı merdivenden inip, 14 kilometre uzunluğundaki vadiyi geziyor.

Yılda yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi’nde, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) emrinden, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı emrine görevlendirilen atlı jandarma timleri devriye görevi yapıyor. Vadinin coğrafi yapısından dolayı motorlu araçların giremediği kısımlarda devriye görevi yapan atlı timler bölgenin güvenliğini sağlıyor. Haber: Şeyda COŞAR

 

             

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası