banner
Eğitim

Yabancı uyruklu öğrencilere uyum eğitimi

Türkiye genelinde ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ kapsamında Göç İdaresi Başkanlığı ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde 17 yaş ve üzerindeki tüm yabancılara sosyal, ekonomik,..

Yabancı uyruklu öğrencilere uyum eğitimi
banner

Türkiye genelinde ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ kapsamında Göç İdaresi Başkanlığı ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde 17 yaş ve üzerindeki tüm yabancılara sosyal, ekonomik, kültürel hayata uyumlarının kolaylaşması için sosyal uyum ve yaşam eğitimi verildi.

Aksaray Üniversitesinde 6 Aralıkta verilen eğitimlere Aksaray’da uluslararası öğrenci statüsünde eğitim gören öğrenciler katıldı. Eğitimlerin belirli periyotlarda devam edeceğini söyleyen, İl Göç Uzmanı Yardımcısı Cansu Kamiloğlu; “Bu yılın başından itibaren ülkemizin 81 ilinde yapılması planlanan eğitim programı Aksaray’da da uygulanıyor. İlimizdeki tüm yabancı uyruklu öğrencilerimizin, bilgi ve beceri kazanmak amaçlı bu eğitimi almaları gerekiyor” dedi.

Kamiloğlu, eğitimlerde Türkiye’nin tarihini, kültürünü, gelenek yapısını, toplumsal yaşam kurallarını, iş arama ve çalışma sistemini, ikamet izni almada, öğrencilerin yararlanabileceği eğitim imkânları gibi konularda bilgilendirmeler yapıldığını aktardı. Program sonunda yabancı uyruklu öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan sertifika verildiğini belirten Kamiloğlu; ‘Aksaray’da 896 yabancı uyruklu öğrenci katıldı’ dedi.

Eğitimin sonunda İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Servet Yelken tarafından öğrencilere sağlık sigortası, öğrenci ikamet izni belgesi ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerin yurtlarda yaşanan genel problemlerini dinleyen Yelken, “Türkiye’de yaşamanızı kolaylaştırmak için yapılan sosyal uyum ve yaşam eğitimi programına katılmak yeni bilgi edinmenize ve haklarınızı, imkanlarınızı öğrenmek için gerekli bir eğitim kursudur. Önemseyip ilgi gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası