banner
Spor

Yamaç paraşütü eğitimleri başarıyla tamamlandı

Aksaray’ın yamaç paraşütü sporunda bir merkez olması adına Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Türk Hava Kurumu (THK) iş birliğiyle ikincisi düzenlenen “Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu” eğitimleri tamamlandı. İlki geçen yıl düzenlenen..

Yamaç paraşütü eğitimleri başarıyla tamamlandı
banner

Aksaray’ın yamaç paraşütü sporunda bir merkez olması adına Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Türk Hava Kurumu (THK) iş birliğiyle ikincisi düzenlenen “Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu” eğitimleri tamamlandı.

İlki geçen yıl düzenlenen kurs bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 14 kursiyerin 10 gün boyunca eğitim aldığı kursun teori ve yer eğitimleri kısmı ASÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. Gerekli ilk eğitimlerin ardından kursiyerler Hasan Dağı bölgesinde belirlenen alanda deneme uçuşları yaptı. Aksaray’ın Hasan Dağı gibi önemli bir doğal varlığa sahip olduğunu ve Hasan Dağı’nın yamaç paraşütü sporu için dünyanın en ideal merkezlerinden birisi konumunda yer aldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’ı sportif havacılık etkinliklerinin yoğunlaştığı bir merkez haline getirmek istediklerini belirtti. THK Yamaç Paraşütü Eğitmeni Emre Aktepe de teorik ve pratik eğitimlerin başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, “Yamaç paraşütü eğitimlerinin bu yıl ikincisi düzenlendi. Hasan Dağı ülkemizde çok önemsediğimiz, dünya yarışmalarının yapıldığı prestijli bir nokta. Şehirde, başlangıç ve temel eğitimlerin verilebileceği ufak ve güvenli tepeler var. Yamaç paraşütü yapmak isteyen pilotlarımızı bölgeye bekliyoruz” dedi.

ASÜ-THK iş birliği ile Aksaray’da yamaç paraşütünün yanı sıra yelken kanat ve planör uçuş eğitimleri de verilmesi planlanıyor. Buna dair saha araştırmaları sürüyor. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası