banner
Özel

Yaşar; ‘Aksaray kaplıca turizminde merkez olacak’

Aksaray eski milletvekillerinden ve turizm sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarından Ahmet Yaşar, Aksaray’da kaplıca turizmi ile ticari faaliyetlerini sürdürecek.  Kısa süre önce Ihlara Termal Tatil Köyü’nü devralan Yaşar, yılların verdiği..

Yaşar; ‘Aksaray kaplıca turizminde merkez olacak’
banner

Aksaray eski milletvekillerinden ve turizm sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarından Ahmet Yaşar, Aksaray’da kaplıca turizmi ile ticari faaliyetlerini sürdürecek.  Kısa süre önce Ihlara Termal Tatil Köyü’nü devralan Yaşar, yılların verdiği kaplıca ve otelcilik tecrübesini Aksaray’a katkı sunmak adına kullanacağını söyledi.

‘BİRİKİMLERİMİZİ AKSARAY

İÇİN KULLANACAĞIZ’

Ticari faaliyetlerine kaplıca turizmiyle başladığını ve 30 yaşından bu yana kaplıca tesisleri ve otel işletmeciliği sektöründe faaliyet gösterdiğini vurgulayan Yaşar şöyle konuştu: “Uzun yıllar siyaset ve ticaretle uğraştım. Hayal ettiğim her işi Allah bana nasip etti. 2007’de milletvekilliğim bittikten sonra Aksaray’da kaplıca turizmi adına bir şeyler yapmak için çok yer aradım. Ben gözümü kaplıcalarda açtım. 30 yaşımda Niğde’de Çiftehan Kaplıcalarını işlettim. Kırşehir kaplıcaları ve Konya Ilgın Kaplıcalarını yaptık, Karakurt’u çalıştırdık. Kaplıca işi mesleğimiz haline geldi. Bu tecrübelerimizi Aksaray milliyetçisi olarak Aksaray’ın turizmine katkı sağlamak adına kullanmak için kolları sıvadık. Allah nasip etti ve bu işletmeyi devraldık. Şimdi bütün birikimlerimizi Aksaray’ımız için kullanacağız. Kaplıca anlamında, sağlık anlamında burayı Aksaray’a layık bir tesis haline getirmek için çalışacağız. Yüzde 75’lik bir bölümünü açtık. Geri kalan kısma daha özel ve farklı bir sisteme çevireceğiz.”

 

‘TURİZMDE ÖNEMLİ BİR

DESTİNASYONA SAHİBİZ’

Aksaray’da kaplıca turizmine yeni bir soluk getireceklerini vurgulayan Yaşar; Ihlara Termal Tatil Köyü’nün tam teşekküllü bir tatil köyü, kaplıca ve sağlık alanında hizmet veren önemli bir merkez olacağını aktardı.  Aksaraylıların da biraz ilgili olması gerektiğini dile getiren ve turizme daha istekli yaklaşmaları gerektiğini ifade eden Yaşar; “Aksaray’ı turizm açısından tanıtmamız lazım. İnanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi olarak çok iyi bir destinasyona sahibiz. Bunun yanında Aksaray termal zengini bir il. Bizde bu noktada termal turizmi adına Aksaray turizmine önemli katkılar sağlayacağız. El birliği ile Aksaray’da turizmi çok daha iyi noktalara getirebiliriz. Bugün Nevşehir yılda 5 milyon turist hayali için çalışıyor. Bizim 10 milyonu hedeflememiz ve buna göre adımlar atmamız lazım” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası