banner
Sağlık

Yazın sağlıklı ve hızlı kilo vermenin yolları

Yaz döneminin gelmesiyle birçok kişinin kilo verme telaşına girdiğini söyleyen Fitness Eğitmeni Aksu: “Sağlıklı beslenme ve düzenli spor eşliğinde kısa bir sürede kilo vermek mümkündür” Aksaray’da kadınlara özel Fitness Eğitmeni..

Yazın sağlıklı ve hızlı kilo vermenin yolları
banner

Yaz döneminin gelmesiyle birçok kişinin kilo verme telaşına girdiğini söyleyen Fitness Eğitmeni Aksu: “Sağlıklı beslenme ve düzenli spor eşliğinde kısa bir sürede kilo vermek mümkündür”

Aksaray’da kadınlara özel Fitness Eğitmeni olarak çalışan Kiraz Aksu, yazın spora ve beslenmeye dikkat ederek hem sağlıklı hem de hızlı bir şekilde kilo vermenin yollarıyla ilgili bilgi verdi.

‘TARTIDA DEĞİŞİKLİK GÖRMEK İSTİYORSANIZ’

Kilo vermek isteyen kadınların sadece spora odaklanmasının yeterli olmadığını belirten Aksu, “Sağlıklı kilo vermenin başında spor ile birlikte beslenme gelir. Beslenme, kilo vermede ve sağlıklı kalmakta çok önemli bir rol oynar. Tartıda değişiklik görmek istiyorsak kalori açığı oluşturmamız gerekiyor. Beslenme programını aralıklı bir şekilde, daha az kalorili, meyve ve sebze ağırlıklı olarak oluşturmak sağlıklı olur. Glüten ve şekeri ne kadar zor olursa da yavaş yavaş azaltarak,  minimum miktara düşürmemiz gerekiyor. Sağlıklı beslendiğiniz zaman metabolizmanız hızlanıyor. Ayrıca, bol su tüketilmesini öneriyorum. Şimdi havalar ısındı, normalde içtiğimiz su miktarını yükseltebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘KASLARI GÜÇLENDİREREK ŞEKİLLENELİM’

Spor salonuna giderek ya da evde düzenli ve disiplinli bir şekilde spor yapmanın kasları güçlendirdiğini söyleyen Aksu, “Hem kilo vermek hem de şekillenmek istiyorsanız sporu düzenli bir şekilde haftada 3-4 kez yapmakta fayda var. Spor programınız süresi 1-1.5 saat olabilir. Antrenör eşliğinde vücudu arada dinlendirerek hızlandırılmış bir antrenman programıyla spor yapmak daha hızlı sonuç almanızı sağlar. Ayrıca, evde de doğru seçilen spor programıyla düzenli bir şekilde spor yaparak istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bir gün aranın olması vücudun dinlenmesini sağlar. Sonuç olarak, beslenmeye düzenli sporu ekleyerek kasları aktif hale getiririz, bu da vücudunuzu istediğiniz forma sokabileceğiniz anlamına gelir” dedi. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası