Gündem

‘Yeni projemiz, şehrimizin uğrak noktası olacak’

AKSARAY BELEDİYESİ II. KILIÇARSLAN KÖŞKÜ YAKININA SOSYAL TESİS İNŞA EDİYOR Aksaray Belediyesi ile Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu iş birliğinde restorasyonu tamamlanan II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünün hemen yakınındaKılıçarslan Köşkü..

‘Yeni projemiz, şehrimizin uğrak noktası olacak’
banner

AKSARAY BELEDİYESİ II. KILIÇARSLAN KÖŞKÜ YAKININA SOSYAL TESİS İNŞA EDİYOR

Aksaray Belediyesi ile Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu iş birliğinde restorasyonu tamamlanan II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünün hemen yakınındaKılıçarslan Köşkü Kafeterya projesi hayata geçiyor.

Şehre hâkim bir noktada bulunan ve Aksaray’ın hemen hemen her noktasından görülebilen II. Kılıçarslan Türbesi Aksaray’ın simge yapılarından biri. Aksaray Belediyesi şehrin tamda bu noktasına yeni bir sosyal tesis etmek için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünün hemen yakınlarında inşa edilecek Kılıçarslan Köşkü Kafeterya projesinde gelinen son aşamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Kılıçarslan Köşkü Kafeterya projesi tamamlandığında şehri ziyaret edenlerin uğrak noktaları arasında olacağını bildirdi.

ZİYARET YERLERİ, KARŞILAMA  VE PEYZAJ ALANLARI OLACAK

Geçtiğimiz hafta temelleri atılan Kılıçarslan Köşkü Kafeterya projesi ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Dinçer; “Bu projemizin içerisinde ziyaret yerleri, karşılama ve peyzaj alanları da olacak” dedi.

Aksaray’da birçok tarihi ve kültürel yapıları restore ederek koruma altına aldıklarını belirten Dinçer, II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünün hemen yakınlarına inşa edilecek sosyal tesiste 7’den 70’e herkesin ağırlanabileceği bildirdi.

“Tarihimize sahip çıkıyor, eserlerimizi gelecek nesillere taşıyoruz”diyen Belediye Başkanı Dinçer, kafeterya projesiyle ilgili olarak “II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünü aslına uygun bir şekilde restore ederek Aksaray’ımızın kültür ve turizmine yeniden kazandırdık. Aksaray’a seyir imkânı sağlayan bir konumda olması nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından kullanılması da amaçladık. Bu minvalde bu tarihi yapımızın hemen yanında inşa ettiğimiz tesisimizle beraber inşallah ziyaretçiler hem tarihte bir yolculuk yaparken aileleri ile birlikte Aksaray manzarasını da izleyebilecekler” ifadelerini kullandı.(Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası