banner
Gündem

Yeni şehir mezarlığının yapımına başlanıldı

Aksaray Belediyesi Ervah ve Bedir Muhtar Kabristanlıklarının yetersiz kalması üzerine yeni şehir mezarlığının yapımı için harekete geçti. Son yılların nüfusu en hızlı artan illeri arasında yer alan Aksaray’da ekipler yeni..

Yeni şehir mezarlığının yapımına başlanıldı
banner

Aksaray Belediyesi Ervah ve Bedir Muhtar Kabristanlıklarının yetersiz kalması üzerine yeni şehir mezarlığının yapımı için harekete geçti.

Son yılların nüfusu en hızlı artan illeri arasında yer alan Aksaray’da ekipler yeni mezar alanının yapımı için çalışma başlattı. Yeni mezarlık alanı için kentleşmeden ve nüfus yoğunluğundan uzak bir nokta tercih edildi. Gençosman Köyü’nün karşısındaki arazide yeni mezarlık yapımına başlanıldı.

Yeni mezarlık alanının şehrin mezar alanı ihtiyacını uzun yıllar boyunca karşılayacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, artan nüfus oranının yeni ihtiyaçları ortaya çıkarttığını belirtti. Başkan Dinçer, şehrin mezar alanı ihtiyacını da giderecek projenin yapımına başlanıldığını duyurdu.

Toplam inşaat alanı 340 bin metrekare olan mezar alanı içerisinde defin ve mezarlık hizmetlerinin yapılabileceği yapılar yer alacak. Toplamda 29 bin adet mezar yenin planlandığı projede aile mezarı, eş yanı mezarı, sıralı mezar, gazi mezar alanı, şehit mezarı, kimsesiz mezarı, çocuk mezarı ve kimsesiz mezarı olarak alanlar oluşturulacak. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası