banner
Gündem

Yerli tenis topu fırlatma makinesi için çalışmalar başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Demir’in hazırladığı “Tenis Topu Fırlatma Makinesi” projesi, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklendi. ÜLKE EKONOMİSİNE POZİTİF KATI SAĞLAMAK..

Yerli tenis topu fırlatma makinesi için çalışmalar başladı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Demir’in hazırladığı “Tenis Topu Fırlatma Makinesi” projesi, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklendi.

ÜLKE EKONOMİSİNE POZİTİF KATI SAĞLAMAK AMAÇLANIYOR

Türkiye’de tenis sporunun önceki yıllara oranla daha popüler bir hale geldiğini ve inşa edilen birçok yerleşim alanına artık tenis kortlarının da kurulduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hasan Demir, bu konudaki en temel eksikliğin antrenman yapmayı kolaylaştırıcı bir ekipman olduğunu belirtti. Tenis Topu Fırlatma Makinesi üretmeye buradan hareketle karar verdiklerini dile getiren Demir, “Böyle bir makine dünyada var ancak ülkemizde yerli bir üretim söz konusu değil. Hedefimiz, tamamen yerli imkânlarla bu makineyi yapmak ve projeyi ekonomik olarak ülkemize pozitif değer kazandırabilecek nitelikte geliştirmek” dedi.

‘GELİŞTİRİLECEK MAKİNE ÖZGÜN BİR TASARIMA SAHİP OLACAK’

Makinenin doğrusal kuvvet üreten bir motor, sürücüler, kontrol kartı ve bileşenleri, tak-çıkar batarya ünitesi ve profil bağlantı elemanlarından oluştuğuna dikkat çeken Hasan Demir, birkaç açıdan projenin kıymetli olduğunu vurguladı. Üzerinde çalıştıkları makinenin tenis sporunun taktiksel özellikleriyle uyumlu olacağına, özgün bir tasarımla şekilleneceğine ve top atış periyotlarının ayarlanabileceğine dikkat çeken Demir, “Öte yandan çalışmamız yerli ve milli olma özelliğiyle birlikte, profesyonel sporcu yetiştirmeye de katkılar sağlayacak. Makine, antrenman ve maç hazırlıklarında sporculara önemli ölçüde yardım edecek” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Demir’i çalışması münasebetiyle tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası