banner
Özel

‘Yeşil Aksaray imajını yakalamak istiyoruz’

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü, 2022 yılında yaptığı çalışmalarla şehirdeki orman varlığını yüzde 3’ten yüzde 4’e tamamlamayı hedefliyor. Aksaray Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, Egemen gazetesine yaptığı açıklamada yıl içinde yapılan..

‘Yeşil Aksaray imajını yakalamak istiyoruz’
banner

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü, 2022 yılında yaptığı çalışmalarla şehirdeki orman varlığını yüzde 3’ten yüzde 4’e tamamlamayı hedefliyor.

Aksaray Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, Egemen gazetesine yaptığı açıklamada yıl içinde yapılan çalışmalardan bahsetti. Yurtman, “Güncel rakamlarımızda Aksaray’da 23 bin 469 hektar alanda yüzde 3’lük bir orman varlığımız vardı.  Yeni yaptığımız çalışmalarla bu oranı yüzde 4’lere çıkaracağız. Bahar döneminde dikeceğimiz fidanlarla birlikte yüzde 4 oranını yakalamayı hedefliyoruz. Kılıçarslan Tepesinde 2022 yılında ‘malçlama’ yöntemiyle ağaçlandırma çalışmalarını tamamlamıştık. Yaptığımız bu uygulamada naylon ile diktiğimiz fidanlarda yüzde 99 başarı elde ettik. Arazi incelemelerinde bahar ayında diktiğimiz fidanlarımızın boy atmaya başladığını gördük. Bundan sonrada fidanlarımızı bu sistemle dikeceğiz. En kısa zamanda ‘Yeşil Aksaray’ imajını tekrar yakalamayı planlıyoruz” dedi.

‘ORKÖY PROJESİ YENİ YILDA DA SÜRECEK’

Ormanlık alanları geliştirmek adına 2022 yılında 800 hektar alanda bakım çalışmaları yapıldığını ifade eden Yurtman, erozyonla mücadele konusunda 288 hektar alanda çalışma yaptıklarını bildirdi. Yurtman şöyle konuştu: “ Bu kapsamda 250 bine yakın fidan dikimi gerçekleştirdik. Yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar aylarında yaklaşık 160 bin vatandaşımıza ücretsiz fidan dağıtımımız oldu. Yeni yılda da ilkbahar ve sonbahar mevsiminde ücretsiz fidan dağıtımlarımız sürecek. 2023 yılının bahar döneminde fidan dikimlerimize başlayacağız.”

Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) projesi kapsamında 2022 yılı içerisinde 3 köyde 20 aileye 2’şer adet olmak üzere 36 süt sığırı dağıttıklarını aktaran Yurtman, “Köylerimizin coğrafi yapısını göz önüne alarak ihtiyaç doğrultusunda köylülerimiz için yeni projeler geliştirmeye ve onlara ek istihdam alanları sağlamaya yeni yılda devam edeceğiz. Köylülerimizin daha iyi şartlara ulaşmaları için gereken gayreti gösteriyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası