banner
Gündem

‘Yeşil alan varlığımız yüzde 20’ye yakın arttı’

DİNÇER, AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARININ OLUMLU SONUÇLAR VERDİĞİNİ SÖYLEDİ Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği günden beri başlattığı ağaçlandırma seferberliğinin olumlu neticeler verdiğini söyledi. Aksaray’da yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile 4,5 yılda..

‘Yeşil alan varlığımız yüzde 20’ye yakın arttı’
banner

DİNÇER, AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARININ OLUMLU SONUÇLAR VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği günden beri başlattığı ağaçlandırma seferberliğinin olumlu neticeler verdiğini söyledi. Aksaray’da yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile 4,5 yılda yeşil alan varlığını yüzde 20 artırdıklarını belirten Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak üzerinde çok çaba harcadığımız en önemli konu, çevresel değerlere duyarlı ve saygılı bir yönetim anlayışı. Bu doğrultuda başlattığımız ağaçlandırma projeleri ile Aksaray’ımızın tekrar eski yeşil kimliğine dönmesi için büyük çaba harcıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan varlığı 5.1 metrekareden 6.1 metrekareye yükseldi” dedi.

‘BAKIM, ONARIM VE YENİLENME İŞLEMLERİMİZ YAPILIYOR’

Aksaray Belediyesinin park, bahçe ve yeşil alan varlığının artırılmasına yönelik birçok çalışma yürüttüğünü ifade eden Dinçer, “Şehrin mevcut parklarını baştan aşağı yenileyerek hizmete açtık. 42 bin metrekarelik Kalanlar Millet Bahçesi ve 18 bin metrekarelik Fatih Millet Bahçemizi, birbirinden renkli fidanlar ve süs bitkileri ile donattık. Mevcut parklarımızın bakım, onarım ve yenilenme işlemleri de ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılıyor. Ayrıca ekiplerimiz başta parklar ve millet bahçeleri olmak üzere şehir genelindeki uygun alanlara 110 bin fidan, 20 bin çalı bitkisi ve 663 bin 500 mevsimlik çiçeğin dikimini gerçekleştirdi.  Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında malçlama gibi yeni yöntemler olumlu sonuçlar verdi. Özellikle öğretmenlerimiz için oluşturulan ‘Hatıra Ormanı’ ve ‘Lavanta Bahçesi’ Aksaray’ı yeniden ‘Yeşil Aksaray’ olarak anılması için ortaya koyduğumuz hedefe daha çok yaklaştırdı” diye konuştu. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası