banner
Genel Gündem

Yılın ilk arpası borsada satıldı

Aksaray’da yılın ilk arpa mahsulü, borsada açık artırmayla yüksek bir fiyattan satıldı. Yılın ilk arpa hasadı Aksaray Ticaret Borsası’nda yapılan müzayede ile 7 lira 21 kuruşa satışa sunuldu. Topakkaya beldesinden..

Yılın ilk arpası borsada satıldı
banner

Aksaray’da yılın ilk arpa mahsulü, borsada açık artırmayla yüksek bir fiyattan satıldı. Yılın ilk arpa hasadı Aksaray Ticaret Borsası’nda yapılan müzayede ile 7 lira 21 kuruşa satışa sunuldu.

Topakkaya beldesinden 12 ton arpa borsada işlem görerek kilosu 7 lira 21 kuruştan satışa çıktı. İlk ürünü getiren Resul Uzun isimli üreticiye Aksaray Ticaret Borsası tarafından bir adet çeyrek altın hediye edildi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, ilk hasat hakkında açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:

“Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi’ne yılın ilk mahsulü Topakkaya beldesinden bir üreticimiz getirdi. Ürünü ise borsa esnaflarından Hacı Atar açık artırma usulüyle 7 lira 21 kuruştan satın aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Bizde üreticimizi ilk mahsulü getirdiğinden dolayı geleneğimiz olan çeyrek altını takdim ettik. Rabbim inşallah üreticilerimizin emeğini karşılar. Yeni sezonun bütün çiftçi arkadaşlarımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu. Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası