banner
Gündem

Yılın sürücüleri ödüllendirildi

Aksaray Valiliği himayesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Güvenli Trafik’ projesi kapsamında yılın sürücüsü ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 5 yıl boyunca herhangi bir trafik kazasına karışmayan, sürücü belgesinde ceza..

Yılın sürücüleri ödüllendirildi
banner

Aksaray Valiliği himayesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Güvenli Trafik’ projesi kapsamında yılın sürücüsü ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

5 yıl boyunca herhangi bir trafik kazasına karışmayan, sürücü belgesinde ceza puanı bulunmayan ve çevresinde sürücülüğü örnek gösterilen kişi olma gibi şartların arandığı yılın sürücüsü adayları İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırma ve değerlendirme sonucu belirlendi. İstenen kriterleri taşıdığı tespit edilen otomobil, ticari taksi, servis aracı, ambulans ve kamyon şoförlerinden oluşan 2’si kadın toplam 6 sürücü ‘yılın sürücüsü’ ödülüne layık görüldü.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İl jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk projelerinin vatandaşlara verilen hizmetlerin önemli birer parçası olduğunu ve her geçen gün öneminin arttığını söyledi. Bu tür farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinin görünmeyen faydalarının da olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; “Bu projelerle bireyler önce kendine, sonra işine daha sonrada yaşadığı topluma saygılı olmayı pekiştiriyor. Burada hedefimiz farkındalık oluşturmak, toplumsal bilinci artırmak, kamu düzeninin tesisi ve nihai olarak da insanların huzurunun teminidir. Bu yönüyle de farklı kategorilerde ve kriterlerde yürütülen ‘Yılın Sürücüsü’ projesini önemsiyoruz” dedi.

KAZALARI ARAÇLAR DEĞİL İNSANLAR YAPIYO

Trafikte eğitimin öneminden bahseden İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ise şöyle konuştu: “Kazaları araçlar değil insanların yapıyor. O yüzden eğitime insanlardan başlamalıyız. Eğitim insanları bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalığı arttırmak açısından son derece önemlidir. Bu nedenle eğitim sadece bilmek değil bilineni de uygulayabilme yeteneğidir.”

Konuşmaların ardından; 13 yıldır otomobil kullanan Ayten Altınkaya; ticari araç sürücüsü Mustafa Dinç, kamyon şoförü Ahmet Yıldırım, taksi şoförü Mehmet Çakmak, servis aracı şoförü Gürsel Göktaş, 112 ambulans şoförü Gülşen Gömen’e ödül ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yılın sürücüsü ödülünü Vali Hamza Aydoğdu’nun elinden alan Ayten Altınkaya, 13 yıldır araç kullandığını kadınların trafikte daha tedbirli ve dikkatli davrandığını söyledi. Altınkaya; eşini kaybetmesinin ardından, çocuklarının eğitim gördüğü okulların uzak olması nedeniyle otomobil kullanmayı öğrendiğini ve daha önce herhangi bir kazaya karışmadığını söyledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası