banner
Eğitim

YKS maratonu hafta sonu başlıyor

18-19 Haziran’da üç oturum halinde düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ‘ne 3 milyon 234 bin 409 aday, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ‘ne 2 milyon 56..

YKS maratonu hafta sonu başlıyor
banner

18-19 Haziran’da üç oturum halinde düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ‘ne 3 milyon 234 bin 409 aday, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ‘ne 2 milyon 56 bin 512 aday, öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testi (YDT) ‘ne 168 bin 430 aday katılacak.

Aksaray’da sınava 11 bin 634 kız, 11 bin 21 erkek olmak üzere toplam 22 bin 655 aday katılacak. 3 bin 149 kişinin görevli olacağı sınavlar 68 bina ve bin 165 salonda gerçekleştirilecek.

YKS sınavına sayılı günler kala rehber öğretmen ve öğrenci koçu Songül Tektaş, adaylara tavsiyelerde bulundu.  Tektaş, sınav esnasında yaşanacak heyecanın kötü bir şey olmadığına değinerek kaygının strese dönüşmesinin engellenmesi gerektiğini ifade etti.

‘RUTİNLER BOZULMAMALI’

Her sene olduğu gibi bu sene de YKS sınavı için çok fazla emek verildiğini aktaran Tektaş, “  Aylardır gecesini gündüzüne katan tüm gençlerimizin sınava sayılı günler kala motivasyonlarını yüksek tutarak kendilerini mutlu edecek aktiviteler yapması gerekiyor. Uyku saatleri ve rutinleri çok bozmadan gündelik yaşamlarına devam etmeliler. Sınav öncesi sınav salonuna giderek sınava girecekleri sırada kazanmak istedikleri üniversitenin hayallerini kurabilirler. Bu motivasyonu artıracaktır” şeklinde konuştu.

‘SINAV KAHVALTIDA BAŞLIYOR’

Sınav sabahı iyi bir kahvaltının çok önemli olduğunu vurgulayan Tektaş, “Öğrencilerimizin aç bir şekilde sınava girmelerini kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Açlıktan dolayı normal olan telaş ve heyecan kötü sonuçlara sebep olabiliyor. Bu yüzden sınav kahvaltıda başlıyor diyebiliriz. İlk gün gerçekleşecek olan TYT sınavıyla ilgili çok yorum yapılmaması gerekiyor çünkü ertesi gün AYT sınavı çok daha önemli” dedi.

Sınav sonuçları açıklanana kadar öğrencilerin kendilerine zaman ayırması gerektiğinin altını çizen Tektaş, “ Sonuçlar sonrası istenilenler elde edildiğinde haritada yer seçmeye başlayacaksınız. Bizler hayallerinize giden yolda doğru adımlar atmanız için tercih döneminde profesyonel olarak yanınızda olacağız. Aklınıza herhangi bir soru takılır ya da sınav sonrası üstesinden gelemeyeceğiniz bir durum olursa bizler buradayız. Kaleminiz keskin, aklınız zehir olsun. Bütün adaylara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası