banner
Gündem

Zengin; ‘Tüketicilerin de düşünülmesi gerekir’

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin,  süt üreticilerinin ve hayvancılığın durumu ve beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Zengin, Aksaray’da 8 bin 500 süt üreticisini temsil ettiklerini belirtti. Süt üreticilerinin son..

Zengin; ‘Tüketicilerin de düşünülmesi gerekir’
banner

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin,  süt üreticilerinin ve hayvancılığın durumu ve beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Zengin, Aksaray’da 8 bin 500 süt üreticisini temsil ettiklerini belirtti. Süt üreticilerinin son dönemde biraz sıkıntılarının olduğunu ifade eden Zengin, süt satışlarına kesilen stopaj vergisinin iptal edilmesi gerektiğini ayrıca Avrupa’da ve Amerika’daki üreticiler gibi suni tohum yetkisinin üretici de olması gerekliliğini aktardı.

Zengin; “Süt üreticisinin ürettiği sütün fiyatının markete gelinceye kadar 4 katı artmasından dolayı üzüntü duyuyoruz. Hükümetimiz geçtiğimiz aylarda bir karar verdi. Neydi bu karar ‘sütler fabrikalarda ambalajlanırken, ambalajların üzerine sütlerin fiyatı yazılacak. O fiyat marketlerde değiştirilmeyecekti.’ Bunun en kısa sürede hayata geçirilmesi lazım. Biz üreticiler kadar süt tüketicisinin de önemli olduğuna inanıyoruz. Tüketici olmazsa üretici olmaz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası