banner
Gündem

‘10 yıl önce hayal olan bir söz bugün gerçekleşti’

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş görev süresi boyunca oda bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Aksaray’ın 1 milyon 625 Milyon Dolar ihracat ile Türkiye’de 58 ili..

‘10 yıl önce hayal olan bir söz bugün gerçekleşti’
banner

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş görev süresi boyunca oda bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Aksaray’ın 1 milyon 625 Milyon Dolar ihracat ile Türkiye’de 58 ili geride bırakarak 23’üncü sırada bulunduğunu vurgulayan Koçaş, “Ticaret Bakanlığımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı veriler neticesinde Aksaray’ımız Bir milyon 625 Milyon Dolar ihracat yaparak Türkiye’de 58 ili geride bırakarak 23. sıraya gelmiştir. Baktığımızda hakikaten bu çok büyük bir başarıdır. Geçen yıla baktığımızda 28’inci sıradayken bu gün 23’üncü sıraya geldik. Yani bu tabloya baktığımızda ülke genelinde birçok şehrin önünde olduğumuzu görüyoruz. İnşallah ileriki zaman içerisinde hedeflerimiz ilk 15’in içerisine girebilmektir. Ticaretimiz bu şekilde devam ederse ve OSB’ler bu şekilde büyümeye devam ederse bunu kısa sürede yakalayacağımızı düşünüyorum. Biz ‘iller ilçeleriyle ünlüdür’ sloganı ile yola çıkmıştık ilk ticaret odası başkanı olduğumda. Çok şükür bu gün 10 yıl önce söylediklerimizi gerçekleştirmenin gurunun yaşıyoruz. Ortaköy Yunus Emre OSB, Eskil Tuz Gölü OSB, Sultanhanı OSB ve geçenlerde açıkladığımız Gülağaç ve Sarıyahşi OSB’mizi sizlerin bildiği gibi birçoğunda arsa tahsisleri gerçekleşmeye başladı. 10 yıl önce hayal olan bir söz bu gün gerçekleşti. İnşallah 10 yıl sonra da bu OSB’ler Türkiye’nin 10 sanayi şehrinden biri olacağız” dedi.

‘PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR’

Bu yıl turizm konusuna ağırlık vereceklerini kaydeden Koçaş; “Özellikle bu yıl içerisinde yönetim kurulunda ki arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda öncelikle turizm konusunda çok geri kaldığımızı dile getirdik. Bunlarla ilgili de Güzelyurt bölgesinde çalışmalarımız devam etmekte ilçelerimizde galericiler sitemiz ve şehrimizde mobilyacılar sitesi projelerimiz devam etmektedir. Odamıza 2023 yılında 504 şirket açılırken 202 şirket kapanmıştır. Toplam üye sayımız 6 bin 115 olup üyelerimizin verdiği güçle şehrimizi büyütmeye ve hedeflerimize ilerleyeceğimizi belirtiyorum”diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası