banner
Gündem

19 Mayıs’ta ören yerleri dolup taştı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan ve Kapadokya’nın incisi olarak adlandırılan Aksaray’da 19 Mayıs tatili hareketli anların yaşanmasını sağladı. Tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi ile Selime Katedrali’nde tatili fırsat..

19 Mayıs’ta ören yerleri dolup taştı
banner

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan ve Kapadokya’nın incisi olarak adlandırılan Aksaray’da 19 Mayıs tatili hareketli anların yaşanmasını sağladı.

Tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi ile Selime Katedrali’nde tatili fırsat bilen yerlituristlerin ve yabancı turistlerin yoğunluğu yaşandı.

Güzelyurt ilçesindeki Ihlara Vadisi, kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsüyle Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Mikroklima özelliği de bulunan vadi, son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerden yoğun talep görüyor.

İstanbul’dan vadiyi ziyarete gelen Ayla Yüksel, “Kapadokya bölgesine ziyaretinde ilk önce Ihlara Vadisi’ne uğradık. Daha gezinin başında çok güzel bir doğa harikası, yemyeşil yerle karşılaştık. Yürüyüş yapıp Melendiz çayı kenarında muhteşem bir öğle yemeği yiyip, Selime Katedrali’nde kiliseler ve odaları gezip bol bol fotoğraf çekindik. Vadiye ve Selime Katedrali’nde bu kadar yoğun bir ziyaretçiyi görmek bizleri de mutlu etti. Aksaray’ın bu kadar güzel olduğu bilmiyorduk. Gezip görünce hayran kaldık” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası