banner
Gündem

2023’te MasterChef ekibi Aksaray’a geliyor

Aksaray Valiliği öncülüğünde ‘Ailemi Seviyorum’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Gelin Kaynana Yemek Yarışması’ Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 2023 yılında MasterChef ekibinin Aksaray’a geleceğini açıkladı. MasterChef..

2023’te MasterChef ekibi Aksaray’a geliyor
banner

Aksaray Valiliği öncülüğünde ‘Ailemi Seviyorum’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Gelin Kaynana Yemek Yarışması’ Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 2023 yılında MasterChef ekibinin Aksaray’a geleceğini açıkladı. MasterChef yarışmacılarından Hasan Biltekin programa eşlik etti.

Gelin-Kayınvalide ilişkilerinde toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, 6 pilot bölgeden katılım sağlayan yarışmacılar, Aksaray’ın coğrafi ürünlerini kullanarak hünerlerini sergiledi.

Gerçekleştirilen programların ‘Ailemi Seviyorum’ başlığı altında sunulmasının nedenlerinden bahsetti. Vali Aydoğdu “Aile hayata başlamanın ilk adımıdır. Her aile bir tarihtir. Okumasını bilene ise aile bir destandır. Aile, fikir ayrılıkları olsa bile bunların sulh ile çözüldüğü yerdir. Aile son kalemizdir onu kimseye vermemeliyiz. Düzenlediğimiz bu etkinlik yalnızca bir yarışmadan ibaret değildir. Bu yarışma aile ve gençler üzerine yürüttüğümüz projelerden birisidir. Uygulamakta olduğumuz pek çok proje aile ilişkilerini iyileştirmek üzerinedir. En büyük hedeflerimizden biriyse değerlerimize sahip çıkmaktır. Aksaray’a ait olan ne varsa onu tanımak ve tanıtmak hepimizin boynunun borcudur. Bizim için her annenin eli hünerlidir ve her gelin hamarattır. Hepsi birincidir” dedi.

‘AKSARAY’A AİT 100’E YAKIN TARİF VAR’

Aksaray’ın yemek kültürünün oldukça geniş olduğunu söyleyen Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “2016 yılında yaptığımız araştırmalarımız neticesinde Aksaray yöresine ait 300’e yakın tarif bulundu. Bu kültürü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için hazırladığımız yemek tariflerini kitaplaştırma faaliyetleri başladı. Böylesine özel bir günde buluştuk. Yarışmacılarımız ciddi bir gayret içerisinde çok lezzetli yemekler yaptılar. Bu yemekleri de elbette coğrafi tescilli ürünlerimizi kullanarak yaptılar. Yarışmaya katılım sağlayan tüm yarışmacıların gönlümüzde yeri var” dedi.

El becerilerinin yarıştığı programda gelin-kayınvalide işbirliğine dikkat çekildi. Katılımcılar hazırladıkları çeşitli yemekleri jürinin beğenisine sundu. Birinci olan yarışmacılara program sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi. Foto: Şeyda COŞAR Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası