banner
Spor

‘2024 Paris olimpiyatlarında tarih yazmak istiyoruz’

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goalball 1. Lig ve 2. Lig 1. devresi 19 takımın katılımıyla Dağılgan Spor Tesislerinde başladı. Müsabakaların 5 gün süreceği öğrenildi. Goalball maçlarının açılış törenine katılan..

‘2024 Paris olimpiyatlarında tarih yazmak istiyoruz’
banner

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goalball 1. Lig ve 2. Lig 1. devresi 19 takımın katılımıyla Dağılgan Spor Tesislerinde başladı. Müsabakaların 5 gün süreceği öğrenildi.

Goalball maçlarının açılış törenine katılan Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Ayhan Yıldırım, “Goalball erkekler 1. lig ve ikinci lig birinci devresini Aksaray’dan standını verdik. Goalball bizlerin olmazsa olmaz branşlarımızın başında geliyor. Kadın Milli takımımız dünyada ün yapmış ve dünyanın en iyi takımı olarak biliniyor. 2 kez paralimpik şampiyonu olmuş. İnşallah 2024 Paris olimpiyatlarında 3. kez şampiyon olacak. Erkeklerimizde 2012 yılında paralimpik oyunlarında 3’üncü olarak ülkemize büyük bir onur ve gurur kazandırmıştır. 1. Lig’de 10 takımımız vardı. 1 takım çekildi. 9 takımla mücadele verecekler. 2. Lig’de ise 10 takımımız var. Buradan aldıkları puanlara göre ikinci devre maçları sonunda ise 1. Lig’de son üç takım 2. Lig’e düşecek. İkinci Lig’de ise ilk 3 sırada yer alan takımlar 1 Lig’e yükselecek” dedi.

‘KOTA SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ’

Paris Olimpiyatlarında Türkiye’nin 19 kota aldığını belirten Yıldırım, “Goalball Kadın milli takımımız 2022 yılında dünya şampiyonu olarak kota aldı. Erkek futbol B1 sesli görenler futbol takımımız 10 kişi ile kotasını aldı. Atletizmde ise 3 sporcumuz kota almış durumda. Kota alma sürecimiz atletizmde sürüyor. 14 Mayıs’ta Japonya’da dünya atletimiz şampiyonası düzenlenecek. Ülkemize iyi bir sürpriz sonuçla döneceğiz. Dünya şampiyonu ve rekoru kıracak Serkan Yıldırım hazırlıklarını sürdürüyor.19 olan kotamızı 22 yada 23 çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası