banner
Asayiş

4 kişilik ailenin öldüğü kazanın ilk duruşması yapıldı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde kamyona arkadan çarpan otomobildeki 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili hakkında dava açılan kamyon şoförühakim karşısına çıktı. Aksaray’daki duruşmaya katılan, tutuklu yargılanan Mahmut Batur, “Karşı taraftan..

4 kişilik ailenin öldüğü kazanın ilk duruşması yapıldı
banner

Aksaray’ın Eskil ilçesinde kamyona arkadan çarpan otomobildeki 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili hakkında dava açılan kamyon şoförühakim karşısına çıktı.

Aksaray’daki duruşmaya katılan, tutuklu yargılanan Mahmut Batur, “Karşı taraftan gelen kişinin ve arkadaki aracın sıkışma ihtimaline karşı sol sinyalimi verdim ve durdum. Daha önceki beyanımda ‘Karşı taraftan gelen bir aracı gördüm. Bir araçta arkamda seyir ediyordu. Sola sinyalimi verdim ve yolun sağına yanaştım. Sıkışma olacağını fark ettim’ gibi ifade vermiş olsam da bunu kabul etmiyorum. Olayın şoku içerisindeydim. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Kavşağa yaklaştığımızda hızımızı azalttık. Arkamızdan gelen araç bize çok hızlı çarptı. Hemen araçtan indim 112’yi aradım” dedi.

Duruşmada Batur, tanık olarak dinlendi. Batur, Eskil ilçesinden Eşmekaya’ya doğru ilerlediğini Akgöl’e yaklaştıklarında sinyal verdiğini ifade etti.

Hayatını kaybeden otomobil sürücüsü Ali Osman Gezginç’in babası Ahmet Gezginç ise oğlunun kendisinin otomobilini alarak torununu hastaneye götürdüğünü vurguladı. Kendisinin olayı sonradan duyduğunu belirten Gezginç, şunları anlattı: “Sanığı tanımıyorum. Sanığın amcası ve tanıdıkları taziye ziyaretine geldi. Ancak torunum 32 gün hastanede yattı hiç kimse ne aradı ne de sordu. Eşim kazadan sonra beyin kanaması geçirdi. Hala hastanede tedavi görüyor. Bu kaza sonuçta bile bile olmadı. Bu arkadaşın ceza almasını istemiyorum.”

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 24 Ekim’e erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaza, 20 Ocak günü saat 19.30 sıralarında Eskil, Eşmekaya beldesi yolunda meydana geldi. Ailesiyle birlikte Eşmekaya beldesinden Eskil ilçesindeki akrabalarına ziyarete gitmek için yola çıkan Ali Osman Gezginç yönetimindeki 42 plakalı otomobil, Mahmut Batur’un (34) kullandığı 42 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Ali Osman Gezginç ile eşi Nazmiye Gezginç olay yerinde, 27 günlük bebekleri ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çiftin oğulları Mehmet G. ise 32 gün sonra yaşamını yitirmişti. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası