banner
Gündem

Protokolden Çanakkale Zaferi kutlama mesajları

Aksaray protokolü Çanakkale zaferinin 108. Yıldönümü ve Şehitler Haftası dolayısıyla yazılı açıklamalarda bulundu. ‘BÜYÜK BİR İFTİHAR VE HEYECANLA İDRAK EDİYORUZ’ Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:..

Protokolden Çanakkale Zaferi kutlama mesajları
banner

Aksaray protokolü Çanakkale zaferinin 108. Yıldönümü ve Şehitler Haftası dolayısıyla yazılı açıklamalarda bulundu.

‘BÜYÜK BİR İFTİHAR VE HEYECANLA İDRAK EDİYORUZ’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Sene-i devriyesini millet olarak büyük bir iftihar ve heyecanla idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, milletimizin Bursa’dan Halep’e, Konya’dan Musul’a, Trabzon’dan Debre’ye, Adana’dan Kudüs’e kadar birlik olup düşmanın hayâsızca akınına dur dediği bir var oluş savaşı, birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale, bağrında yatan binlerce şehidimizle bir onur, gurur, şeref ve hürriyet abidesidir. Şanlı ecdadımız Çanakkale’de verdiği topyekûn mücadeleyle milletimizin istiklalini ve istikbalini korumuştur. Milletimizdeki bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhu, milletimizin ecdadından aldığı istiklâl ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde teslim edeceği kutsal bir değerdir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Mesajında, “ Türk tarihine altın harflerle yazılan, dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Deniz Zaferi Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır.

18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale Geçilmez’ diye yazılan bu destanla 783 bin km kare vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur.

Bu duygularla; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm Şehit ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyor, Aksaraylı hemşehrilerimi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” şeklindeki ifadelere yer verdi.

‘BU VATANIN ADI TÜRKİYE’DİR’

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel mesajında,  “Bilinmelidir ki bu devlet, Malazgirt’te başlayan, miryokefalon’da adı konan, Çanakkale’de kıyama duran, Sakarya’da destanlaşan bir mücadeleyle yüz binlerce şehidin kanı karşılığında, sonsuza dek elde ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti; bu vatanın adı da Türkiye’dir.

Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılını yaşıyoruz.

Bu vesile ile Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor, Allah bizlere bir daha böyle savaş göstermesin! Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Ne mutlu bize ki! Böyle bir milletin fertleriyiz” ifadelerine yer verdi.

‘ÇANAKKALE ZAFERİYLE MİLLETİMİZ; VATAN SEVGİSİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, bu vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi anmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. 18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale Geçilmez’ diye yazılan bu destanla vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır.

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametini tüm insanlığa göstermiştir. Bu emsalsiz ve şanlı zafer sayesinde bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımız sonsuza dek göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklindeki ifadeleri kullandı.

‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLU OLSUN’

MHP Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Zaferi, büyük Türk Milletinin küllerinden yeniden doğduğu bir destandır. Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

“Ya istiklal ya ölüm” diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış, bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve milletimiz bu zaferle kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atmıştır.

Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu kutlu mücadeleye katılan kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve Kahraman Ordumuzun tarihe geçen bu önemli zaferini kutluyorum. Aksaraylı hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

‘ÇANAKKALE BİR VATANIN DESTANSI HİKAYESİDİR’

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Koçaş mesajında, “Çanakkale, bir vatan kalbinin attığı, destansı hikayesidir. Çanakkale İstiklal uğrunda can veren Mehmetçiğin yattığı, mübarek kanını döktüğü yerdir.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünün olduğu bu yılda Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılını onurla ve gururla kutluyoruz. Çanakkale bizim nesiller boyu gururlanarak anlatacağımız ve gelecek nesillere bırakacağımız destanımızdır. Top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştiren Seyyid Onbaşı’nı, Atılan el bombalarını düşmana geri gönderen Mehmet Çavuş’u, kahramanlıkları ve cesaretleriyle cephede görev alan Nezahat ve Halide Onbaşıları ve eşi benzeri görülmemiş bir mücadele, canı pahasına düşmana geçit vermeyen bir milleti yüzyıllar boyunca anlatacak bu büyük mücadelemizin kahramanlarını saygıyla ve minnetle anacağız.

Aksaray iş dünyası olarak Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünü gururla kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası