banner
Gündem

AKMEK çevreci bir yaklaşımla eğitimlerine devam ediyor

ÜRETEN KADIN VE GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN KADIN AKTİViTE MERKEZLERİ FAALİYETTE Aksaray’da kadınların sosyal hayata etkin katılımını sağlamak, kadınlara mesleki eğitimler vermek ve ailelerin ekonomilerine katkı sunmak amacı ile AKMEK..

AKMEK çevreci bir yaklaşımla eğitimlerine devam ediyor
banner

ÜRETEN KADIN VE GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN KADIN AKTİViTE MERKEZLERİ FAALİYETTE

Aksaray’da kadınların sosyal hayata etkin katılımını sağlamak, kadınlara mesleki eğitimler vermek ve ailelerin ekonomilerine katkı sunmak amacı ile AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerindeki kurslara devam ediliyor.

Aksaray Belediyesinin hayata geçirdiği Fatih Mahallesi’nde Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi, Hamidiye-Alaca Mahallesi’nde Kırımlı Veciye Hatun Kadın Aktivite Merkezi, TOKİ Cumhuriyet Mahallesi’nde Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi, Nakkaş Hasas Kadın Aktivite Merkezi, Aratol ve merkezde bulunan AKMEK hizmet binalarında yapılan etkinliklere kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer kadınların her alanda etkin çalışmalar içerisinde olması için çalıştıklarını belirtti. Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Kadınlarımızın eğitimden siyasete, iş hayatından sosyal ve sanatsal etkinliklere daha fazla katılım sağlamalarını önemsiyoruz. Bunun içinde Kadın Aktivite Merkezlerimizin çok önemli rolü olacaktır. Kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için bu merkezlerde her şey düşünüldü.  Kadın Aktive Merkezlerimiz sosyal, sportif, kültürel, mesleki anlamda gereksinim duyulan tüm donatılara sahiptir.”

Ramazan ayında kadınlara özel mukabele ve dini eğitim programları düzenlenen Kadın Aktivite Merkezlerinde yıl boyunca çeyiz hazırlama, kâğıt rölyef, porselen boyama, kurdele nakış, giyim, geri dönüşüm, iğne oyası, takı tasarım, çini, kaligrafi, filografi, bilgisayar, butik pastane, seramik ve cam füzyon sanatı gibi birçok branşta eğitimler veriliyor. Bu eğitimleri alan kursiyerler hem meslek sahibi oluyorlar hem de ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.  Ürünlerin üretilme aşamasında kullanılacak birçok malzemede Kadın Aktivite Merkezi tarafından temin ediliyor.

Kadın Aktivite Merkezlerinde ayrıca kullanılmayan geri dönüşüme ait kumaşlardan kıyafetler, cam ve benzeri geri dönüşüm maddelerinden ise hediyelik eşyalar ve dekoratif ürünler elde ediliyor. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası