banner
Gündem

‘Aksaray bizim 2’inci memleketimiz oldu’

Kahramanmaraş’ta 1979’tan beri tatlı işi ile uğraşan kaplan ailesi deprem sonrası taşındıkları Aksaray’da yeni bir düzen kurdu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Aksaray’a yerleşip burada işlerine devam eden ali..

‘Aksaray bizim 2’inci memleketimiz oldu’
banner

Kahramanmaraş’ta 1979’tan beri tatlı işi ile uğraşan kaplan ailesi deprem sonrası taşındıkları Aksaray’da yeni bir düzen kurdu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Aksaray’a yerleşip burada işlerine devam eden ali kaplan, kardeşiyle birlikte baba mesleği tatlıcılığı devam ettiriyor.

Depremin üzerinden geçen koca 1 seneyi nasıl atlattıklarını anlatan Kaplan, “Depremin üzerinden neredeyse bir sene geçti. Orada yaşananlar hiç kolay şeyler değildi evimiz dükkanımız her şeyimizi bir günde kaybettik, sadece biz değil orada yaşayan bir çok vatandaş birçok kayıp verdi. Orada kaybettiğimiz her şeyi burada yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Aksaray bizim 2’inci memleketimiz oldu. Buraya geldiğimizde hiç yabancılık çekmedik, Aksaraylılar bizi çok sıcak karşıladılar, çok yardımcı oldular. Bizde tekrar burada düzenimizi oturtmaya çalışıyoruz. Ürün yelpazemizi iyice genişlettik, yaz ayları geldiği zaman Kahramanmaraş’a özel tariflerimizle çok güzel dondurmalar da üreteceğiz inşallah” dedi.

“ÖLÜM DEĞİL DE ENKAZ ALTINDA KALMAK KORKUTUYOR’

Maraş’ta yaşadığı olaylara değinen Kaplan, “Maraş’ta durum televizyonlarda ya da sosyal medyada gözüktüğü gibi değil. Daha vahim, ilk zamanlar zaten çok kötüydü insanlar canının derdine düşmüştü, şehir terk edildi. Gidecek bir yeri olmayan insanlar kaldı, memurlar dahi tayinlerini isteyip başka şehirlere gittiler. Şu an yeni yeni toparlanma aşamasında. Hala artçı depremler devam ettiği için insanların psikolojisi çok bozuk. Bundan dolayı hala geri dönüş olmuyor ve hala dışarı göç vermeye devam ediyor bizde dahil. İnsanlar yataklarında uyurken 2 saatte bir sallanıyor, bu bizi korkutuyor açıkçası, ölümden değil de enkaz altında kalmak korkutuyor. Bundan dolayı dışarı göç veriyor sürekli. Bizde orada ki işletmemizi buraya taşımak zorunda kaldık” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası