banner
Asayiş

Aksaray polisi yaşlı adamı ikinci kez dolandırılmaktan kurtardı

Aksaray’da daha önce kendisini telefonla arayan kişilerce 77 bin lirası dolandırılan kişi, polis sayesinde ikinci kez dolandırılmaktan kurtarıldı. Olay, Selçuklu Mahallesi’nde meydana geldi. Duran D’yi 3 gün önce telefonla arayan..

Aksaray polisi yaşlı adamı ikinci kez dolandırılmaktan kurtardı
banner

Aksaray’da daha önce kendisini telefonla arayan kişilerce 77 bin lirası dolandırılan kişi, polis sayesinde ikinci kez dolandırılmaktan kurtarıldı.

Olay, Selçuklu Mahallesi’nde meydana geldi. Duran D’yi 3 gün önce telefonla arayan 1 kişi, kendisi polis olarak tanıtıp ‘Seni güvence altına alacağız. Senin kimliğinle işlem yapıyorlarmış’ diyerek banka hesaplarındaki parayı, verecekleri hesaba yatırmasını istedi. Duran D, dolandırıcılar tarafından telefon ile aranması üzerine bankaya gidip, hesabındaki 77 bin 300 lirayı, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kişilerin hesabına aktardı.

İKİNCİ KEZ DOLANDIRMAK İSTEDİLER

Duran D’nin bankadan çıkıp, eve döneceği sırada eşi Ayşe D. telefonla aradı. Ayşe D, eşi Duran D’ye, ”Polisler tekrar telefonla arayıp para istediler. Eve gelip parayı alacaklarmış” dedi.

Duran D, yolda gördüğü polis ekiplerine ”Beni telefonla polis aradı. ‘Seni güvence altına alacağız. Senin kimliğinle işlem yapıyorlarmış’ dedi ve para istedi. Ben parayı yatırdım. Şimdi tekrar istemişsiniz ama ben parayı yatırdım” dedi.

‘POLİS PARA İSTEMEZ’

Ardından polis, Duran D’ye, kendisini arayanların sahte polis olduğunu ve dolandırdıklarını anlattı. Polis, Duran D ile eve geldi. Araçta beklerken, dolandırıcıların evde olabilme ihtimali üzerine tabancasını çıkaran polis, evin kapı zilini çaldı. Kapıyı açın Ayşe D, polisleri görünce ‘’Beni arayanlar siz değil miydiniz?  Yoksa başkası mı aradı?’’ diye sordu. Polis de ”Teyzeciğim biz sizi aramadık. Sizi kandırmışlar. Polis böyle bir şey için aramaz. Polis yalanla iş yapar mı?” diyerek durumu anlattı.

Böylelikle yaşlı çift, dolandırıcılara ikinci kez para ödemekten son anda kurtarıldı. Polis, çifti dolandıran şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başladı.

‘DOLANDIRICILARDAN ŞİKAYETÇİYİM’

Yaşadıklarını anlatan Duran D, “Yatırdığım makbuzlar burada.  Benim gönderdiğim 77 bin 300 lira Konya’dan çekildi. Hepsinden şikayetçiyim. Bu parayı da eşimin tedavisinde kullanacaktım” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası