banner
Gündem

Aksaray protokolünden 23 Nisan kutlama mesajları

Aksaray protokolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. ‘23 NİSAN DÜNYADAKİ TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR’ Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı..

Aksaray protokolünden 23 Nisan kutlama mesajları
banner

Aksaray protokolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

‘23 NİSAN DÜNYADAKİ TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR’

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan 103 yıl önce ‘Milleti yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ felsefesi ve inancıyla yola çıkmış ve Milli Mücadeleyi başlatmıştı. Tarihinde esaret yüzü görmemiş ve ölümü esarete tercih eden kahraman Türk milleti de onunla birlikte yeni bir devlet kurmak için sarsılmaz iradesini bir kez daha ortaya koymuştur. İlk olarak, 23 Nisan 1920’de milli iradenin tecelli edeceği TBMM’yi açıp “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, Anadolu’da gözü olanlara net bir mesaj verdiler. TBMM’nin açılmasıyla birlikte milli mücadelenin de seyri değişti. O gün bugündür, hakimiyet kayıtsız şartsız aziz milletimize aittir. Bu hakikat hiçbir vesayete boyun eğmeden, ilelebet böyle devam edecektir. 23 Nisan aynı zamanda, dünyadaki tek Çocuk Bayramıdır. Bütün çocuklar masumdur, haksızlık, kötülük bilmezler. Gülmek, onlar için var edilmiştir sanki. İşte onun için, bayram en çok da onlara yakışır. Onların yüreğinin denizlere kıyısı vardır. İnsana tarifsiz bir ferahlık verirler. Ancak bu yıl bayram sevinçlerimiz biraz buruk ve hüzünlü. Asrın Felaketini yaşıyoruz. On bir ilimiz depremden etkilendi. Devlet ve millet olarak bunun da üstesinden geleceğiz. Yaralarımızı en kısa zamanda saracak ve yeniden ayağa kalkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Küllerimizden doğacak, düştüğümüz yerden kalkacağız. Yeter ki birlik ve dirliğimizi muhafaza edelim, milli mücadele ruhu ile birbirimize kenetlenelim… Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Emanetlerini canımızdan aziz bilip ilelebet yaşatacağız. Al bayrağın gölgesi altında, hep birlikte daha nice yüzyıllara” ifadelerine yer verdi.

‘BİZLER ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Dinçer mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açarak ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünya ülkelerine duyurmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü dünya çocuklarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Bizler de yerel yöneticiler olarak geleceğimizin teminatı olan, yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyor, şehrimize kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu cennet vatanda birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. TBMM’nin açılışının 103. yılı dolayısıyla Meclisimizin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş savaşı kahramanları ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayata olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ayrıca dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

‘YEGÂNE GÜÇ MİLLETİN EGEMENLİĞİDİR’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan yazılı bir açıklama yaptı. Şahin mesajında, “23 Nisan 1920’de kurulan Gazi Meclisi millet iradesinin yegâne gücünü tüm dünyaya ilan etti. Bu tarih Türkiye ve Türk Milleti için yepyeni bir ufuk, yepyeni bir istikbal ve yepyeni bir dönüm noktasıdır. 1920’den itibaren Türkiye hem ileri bir demokrasi olma yolunda hem de dünya medeniyetleri arasındaki yerini perçinleme anlamında çok büyük mesafeler kat etti. Egemenliğin sembolü TBMM’nin açılışının 103’üncü yıldönümünde ülkemiz dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor ve yükselişini sürdürüyor. Her bakımdan yaşanan ilerlemelerin devamı için bizler de atılması gereken her adımı atmaya gayret ediyoruz. Kutlu günün çocuklarımıza yani yarınlarımıza ithaf edilmesi dünyada eşi görülmemiş nadide bir örnektir. Bu nedene çocuklarımız ecdadını iyi tanımalı, çok okumalı, hem öz kültürünü hem de geleceği birlikte yorumlamalı ve çağı anlayabilmelidir. Büyük bir gururla bayramımızı kutluyoruz. Bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatan, bayrak, iman ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, hürmet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası