banner
Gündem

Aksaray protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Aydoğdu, ‘Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız’ Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Aydoğdu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aile ve toplum yapımızın..

Aksaray protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları
banner

Aydoğdu, ‘Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Aydoğdu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aile ve toplum yapımızın temel direği olan, hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla insanlığın umudu olan ve dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Tarihimiz boyunca istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı mücadelede ve hayatın her alanında en ön saflarda yer alan, ülkemize hizmetleriyle değer katan, mücadeleleri ve başarılarıyla genç nesillere örnek olan tüm kadınlarımız, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyarak geleceğe yürüyüşümüzde de en önemli güvencemiz olmaya devam edeceklerdir. Bir insanlık suçu olan kadına yönelik her türlü fiziksel ve ruhsal şiddeti, ayrımcılığı ve hak gaspını kınıyorum. Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. Her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadelelerinde kadınlarımıza destek verilmesi, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi, küçük yaşlardan itibaren kız-erkek bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin bu şuurla yetiştirilmesi, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacağına ve medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle, şiddete maruz kalan ve görevleri başında hayatını kaybeden hanım kardeşlerimizi, ülkemizin bekası, milletimizin istikbâli için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor; şehit annelerimiz, şehit eşleri ve şehit yakını kadınlarımız başta olmak üzere annelerimize, eşlerimize, kız çocuklarımıza, kardeşlerimize, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınlara sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.” (Haber Bülteni)

Dinçer; ‘Kadınlarımız aile ve toplum yapımızın temel direğidir’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ile kutlama mesajı yayınladı. Kadınların sosyal hayatın her alanında olması için çaba sarf ettiklerini belirten Dinçer, “Biz kadını saygıdeğer bir varlık olarak gören ve ailenin ve toplumun temel bir direği olduğunu kabul eden bir dinin mensuplarıyız. Kadınlarımız, aile ve toplum yapımızın temel direğidir.  Kadınların zulüm gördüğü karanlık bir çağda dünyaya gelen Peygamber efendimiz kadınlar için ‘Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir.’ sözü ile kadınların toplum içerisinde müstesna bir yeri olduğunu vurgulamıştır. Kadınlarımıza böylesine değer veren bir medeniyetin mensupları olarak bizde kadınlarımızın sosyal hayata aktif katılımını sağlamak için şehir genelinde birçok proje gerçekleştirdik.  Kadınlarımızın meslek sahibi olmaları, yeteneklerini ortaya çıkartmaları için şehrimizin birçok noktasında Kadın Aktivite Merkezleri ve AKMEK Hizmet merkezleri yaptık. Bu tesislerimizde meslek sahibi olan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılan kadınlarımıza kendilerini geliştirebilmeleri için imkân sunduk. Kadınlarımızı girişimcilik alanında desteklemek onların el emeği, göz nuru ürünlerinin pazarlayarak aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için Hanımeli Girişimcilik projesini gerçekleştirdik.

Biz kadınlarımızın her alanda olması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bir insanlık suçu olarak gördüğüm kadına yönelik her türlü fiziki ve ruhsal şiddeti ve ayrımcılığı bir kez daha en sert şekilde kınıyorum.  Bu vesile ile başta aziz şehitlerimizin muhterem anneleri, eşleri, kız kardeşleri ve çocukları olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum” dedi. (Haber Bülteni)

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Ak Parti Aksaray İl Kadın Kolları Başkanlığı düzenledikleri basın toplantıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. AK Parti Aksaray İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasında Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat; “ Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; emek veren, alın teri döken, üreten tüm kadınların günü. Sayın Cumhurbaşkanımızın; “Kadınların bireysel özgürlüklerinden siyasi ve sosyal alandaki varlıklarına kadar her konuda gösterdikleri gayreti, bir lütuf veya imtiyaz değil, ‘hak mücadelesi’ olarak gördük” sözleriyle de vurguladığı gibi, biz kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu birlikte inşa edeceğine inandık. AK Parti kurulduğu günden bugüne, temel insan haklarını göz önüne alarak kadınların; bilimden sanata, spordan siyasete, eğitimden kültüre hayatın tüm alanlarında karar alma mekanizmalarına katılımının artırılmasına yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirdi. 2004 yılında ilk defa Anayasamızın 10. maddesine “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir” hükmünü ekledik. 2010 yılında Anayasada yaptığımız düzenleme ile kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirdik. 2013 yılında kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi ile birlikte kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdık. 7 Haziran 2015 tarihinde kadınlar seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanmaya başladı” dedi.

Eğitimin en önemli fırsat eşitliği aracı olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “İş gücü piyasasına katılım, karar alma mekanizmalarına katılımın da anahtarıdır. Yasakların tarihe gömülmesi, 81 ilde açılan üniversiteler ile üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandı. Kız öğrencilerin okullaşma oranı iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne %13.5’ten %51’lere ulaştı. Kamuda kadın istihdamı % 40’ı aştı.

Hükümetlerimiz döneminde kadınların iş hayatına katılımını teşvik eden hibe ve teşvikleri artırdık. İŞKUR, KOSGEB, ORKÖY, TKDK programlarını hayata geçirerek kadın istihdamına destek olduk ve kadın girişimcilerin üretime katılımıyla ekonomik anlamda daha güçlü bir konuma gelmelerine katkı sağladık. Kooperatifler Kanunu’nda, Gelir Vergisi Kanunu’nda kadınlar lehine yapılan düzenlemeler ve SGK teşvikleri ile kadının işgücüne katılma oranı %36 düzeyine ulaştı. 1935 yılında % 4.1 olan parlamentodaki kadın oranı 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamadı. Bu oran 22 yıldır peyderpey artarak bugün %20’ye ulaştı.

22 yıldır, başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere kadına yönelik şiddetle mücadelede pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik.”

5 milyon 506 bin 206 kadın üyesiyle dünyadaki birçok siyasi partiden daha fazla üyeye ve Türkiye’nin en büyük kadın teşkilatlanmasına sahip tek partinin AK Parti olduğuna işaret eden Polat, “Cumhurbaşkanımız, kadının siyasetin nesnesi değil öznesi olduğunu vurgulayarak 22 yıldır kararlı bir duruş sergilemiş, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok adım atmıştır. AK Parti kadın hakları ve aile bütünlüğünün korunması konusunda “Hem hem de” diyen bir partidir. Politikalarımızı bu yönde oluşturuyoruz. Elde ettiğimiz kazanımların yanında yeni ihtiyaçlarla birlikte daha yapılacak çok iş olduğunun da farkındayız. Kadın hakları ve eşitliğine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonunu hep birlikte hayata geçireceğiz.

Kadim doğrular ve yeni gerçekler ışığında; evinde, ofisinde, fabrikada, tarlada, kendi işinin başında, alın teri ve akıl teriyle, emeğiyle fedakârca destan yazan kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, daha güçlü, daha eşit ve daha adil bir toplum için kadın erkek omuz omuza, birlikte çalışma azim ve kararlılığımızı yinelemek istiyorum” diye konuştu.

‘Toplumun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsurudurlar’

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Karataş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsurudurlar. Hayatın her alanında her türlü fedakârlığı gösteren kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmektedirler. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi ile kadınlar, eğitimden bilime, sanattan kültüre hayatın her alanında başarı ile yerini almış ve almaya devam etmektedirler. Aile kurumunun temelini oluşturan, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki bu başarıları kadar, yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” düsturuna inanan bir anlayışın mensupları olarak, kadınların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek durumundayız. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum.Bu vesileyle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur,mutluluk ve başarı dolu günler dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. (Haber Bülteni)

‘Kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısındayız’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalar Başkanı Nermin Fidan. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle mesaj yayımladı. Fidan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınlar, bitmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, fedakarlığı, üretkenliğiile ailenin ve toplumun temelidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, güçlüdevletler ile yarışacak eğitimli, bilinçli nesillere sahip olmak, enbaşta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza, eğitim, iş ve sosyal
hayatta erkekler ile birlikte vereceğimiz fırsat eşitliği ilesağlanabilir.Peygamber Efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-iŞerifine yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler; bugüne kadarkadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarınkarşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınına büyükdeğer vermiş, Türk Kadını siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünyadevleti kadınından önce söz sahibi olmuştur.Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzenkadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruylabağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez.Yalnızca bizim ülkemizde değil, ne yazık ki bütün dünyada benzer birdurum arz eden ve yapılan yasal düzenlemeler, alınan adli tedbirler vegüvenlik önlemlerine rağmen devam eden kadına yönelik şiddetin sonbulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız
veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan baştaşehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayısevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü eniçten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” (Haber Bülteni)

‘Ülkemizde Avrupa ülkelerinden önce kadınlara demokratik hakları verilmiştir’

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, 8 Mart Dünya Kadın Gününü kutladı. Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımızın, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük ölçüde pay sahibi olduklarını belirten Koçaş, “Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan fedakâr, cömert, gözü pek kadınların torunları günümüzde de aynı rolü üstlenmişlerdir. Kültür ve geleneklerimizin, milli ve manevi değerlerimizin, sonraki nesillere aktarılmasında şüphesiz kadınlarımızın rolü büyüktür.  Türk tarihine bakıldığında Türk kadını daima baş üstünde tutulmuş, kadına her zaman değer verilmiştir. Özellikle Atatürk devrimleri ve ilkeleri ile aydınlanan Türkiye Cumhuriyeti’nde birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara demokratik hakları verilmiş, kadınlar sosyal hayatta hak ettikleri yerlerini almıştır. Nene Hatun’dan, Kara Fatma’ya, Halide Edip’ten Sabiha Gökçen’e cesaretleri, yürekleri, fedakarlıkları ile tarih yazan kadınlarımızı Bahriye Üçok’lar, Türkan Saylan’lar izlemiş ve ülkemiz her alanda kadınlarımızın omuzlarında yükselmiştir.  Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da kadınlarımız, ülkemizde geleceğe güven ve umutla bakmamızı sağlayacak ana aktörler olacaktır. Her yıl dünya çapında 8 Mart günü İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.  Bu vesile ile Kadınların erkeklerle eşitliğinin savunulduğu, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlandığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü, TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulunun düzenleyeceği programla 8 Mart Cuma günü Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın konferans salonunda düzenlenecektir. Tüm halkımıza da kadın girişimciler kurulumuzun düzenleyecek olduğu programa davet ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası