banner
Gündem

Aksaray protokolünden Regaip Kandili mesajları

‘Regaip Gecesi manevi yenilenme mevsiminin yeni bir başlangıcıdır’ Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Aydoğdu mesajında şu sözlere yer verdi: “Regaip Gecesi’nin ferdi ve içtimai hayatımızdaki manevi..

Aksaray protokolünden Regaip Kandili mesajları
banner

‘Regaip Gecesi manevi yenilenme mevsiminin yeni bir başlangıcıdır’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Aydoğdu mesajında şu sözlere yer verdi: “Regaip Gecesi’nin ferdi ve içtimai hayatımızdaki manevi yenilenme mevsiminin yeni bir başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Rahmani bir diriliş ve uyanış meşalesi yakacak, kalplerimizin maneviyat âleminin rahmet iklimine erişmesi için müstesna bir fırsat olan Regaip Gecesi’nin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” (Haber Bülteni)

‘Regaip Kandili’ne ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz’

Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Rahmet, mağfiret ve bereketin yeryüzünü kuşattığı mübarek üç aylara girildiğine işaret eden Milletvekili Altınsoy, millet olarak bu manevi mevsime girişin habercisi Regaip Kandili’ne bir kez daha ulaşmanın huzurunu ve tarifsiz sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Mesajında şu ifadelere yer veren Altınsoy, “Regaip Kandili, rağbetimizin yalnızca yaratıcımıza olması gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatan, özümüze dönüşün ve manevi dirilişimizin sembolüdür. İçinden geçtiğimiz bu kutlu zaman dilimlerini ruhlarımızın arınışının, dayanışma duygularımızın ve kardeşliğimizin daha da pekişmesinin vesilesi olarak görmeliyiz. İdrak edeceğimiz mübarek Regaip Kandili’nin ve üç ayların insanlığın barışına ve huzuruna vesile olmasını diliyorum. Sıkıntı ve musibetleri sabır ve tevekkül ile aşacağımıza, bu mübarek aylarda edeceğimiz dualarla tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Duaların geri çevrilmeyeceğinin müjdelendiği bu özel günlerde, ülkemizin farklı cephelerde verdiği mücadelenin başarıya ulaşması, milletimizin sıhhat ve afiyeti, sınırlarımızın içinde ve sınır ötesinde mukaddesatımız uğruna canları pahasına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin zaferi için ellerimizi semaya kaldırıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu müstesna gecenin bereket ikliminin insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.” (Haber Bülteni)

‘Recep ayımız ve Regaip Kandilimiz mübarek olsun’

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kaşlı, “Recep Ayı ve Regaip Kandili mesajı; Regaip Kandili, bir yandan ibadet ve dualarla manevi bir yükselişe vesile olurken, diğer yandan insanların birbirlerine karşı daha duyarlı, hoşgörülü ve yardımsever olmalarını sağlayan bir müstesna gecedir. Bu mübarek kandil günleri, milletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirdiği, kardeşlik duygularının güçlendiği, manevi değerlerin ön planda tutulduğu özel zaman dilimleridir. Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcı recep ayı ile birlikte bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran Ramazan ayı, insanlar arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarını güçlendirmek için bir fırsat ve çok kıymetli  zaman dilimleridir.Toplumumuzun manevi duygularının zirveye ulaştığı, duaların kabul edildiği, iyiliklerin arttığı bu özel günlerde, milletimizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirerek hoşgörü ve sevgiyle, Aksaray’ımıza ve milletimize hizmet etmek bir ayrıcalıktır. Bu özel günlerde toplumumuzun her ferdine dokunarak, kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirerek milletimizin daha aydınlık bir geleceğe yürümesine katkıda bulunmak en önemli görevimizdir. Bu manevi değeri yüksek günlerin, birlik ve beraberliğimizin daim olmasına, Türkiye’nin daha güçlü yarınlara ilerlemesine; milletimize huzur, mutluluk ve sağlık getirmesine vesile olması duası ile Recep ayımız ve Regaip Kandilimiz mübarek olsun” dedi. (Haber Bülteni)

‘Regaip Kandili üç ayların başlangıcını müjdeliyor’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Dinçer mesajında şu sözlere yer verdi: “Dinimizde Recep, Şaban ve Ramazan olarak bilinen ve üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimi olan üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını arttıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Yüce Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli fırsat olan Regaip Kandili’nin İslam dünyasında birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.Bu duygu ve düşüncelerle başta Aksaraylı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemiz ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecenin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” (Haber Bülteni) 

‘Yaratılana hikmet nazarıyla bakmak hayatı güzelleştirir’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Regaip Kandilinin rahmet, bereket ve nimet kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna bir gün olduğunu ve böylesine ehemmiyetli bir zaman dilimine erişmenin derin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Regaip Kandilinin halk arasında “üç aylar” olarak adlandırılan ve bireyleri pek çok açıdan inşa eden manevi iklimin başlangıcı olduğunu dile getiren Prof. Arıbaş, kutsiyet arz eden gün ve gecelerin müminler için eşsiz fırsatlar içerdiğine dikkat çekti. Özelde Regaip Kandilinin genelde ise tüm kandillerin “düşünme, fark etme ve öze dönüş” mesajları içerdiğini ve emredildiği üzere dosdoğru bir istikamette yürümenin dünyevi ve uhrevi gerekliliğine temas ettiğini kaydeden Rektör Alpay Arıbaş, “Hayat telaşı içinde insanı insan yapan değerler ihmal edilebiliyor ve bu ihmaller ruhları aşındırıyor. Kandiller gibi özel dönüm noktaları aşınmış ruhları onarmanın ötesinde, yaratılan her şeye hikmet nazarıyla bakmayı öğretiyor. Kaygıların üstesinden gelmek, gönülleri ferahlatmak ve geçen ömrün muhasebesini yapmak ilhamı, imkânı ve ihsanıyla Regaip Kandili, hayatın bütününün güzelleşmesine de vesiledir” dedi. Arıbaş, açıklamasının son kısmında Gazze’de yaşananlara dikkat çekti ve Regaip Kandilinin zulmün bitmesine vesile olması duasında bulunarak, “ASÜ ailesi başta olmak üzere, tüm şehrimizin, ülkemizin ve İslam âleminin kandilini tebrik ediyoruz” diye konuştu. (Haber Bülteni)

‘Mübarek üç aylar tüm insanlığa barış ve mutluluk getirsin’

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Tuğrul Karacaer, Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Karacaer mesajında şunları kaydetti: “İslam aleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini, perşembeyi cumaya bağlayan geceyi Regaip Kandili olarak idrak ediyoruz. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın, çekilen acıların bir an evvel durmasını, ülkemizde yaşanan terör olaylarının, çocuk ölümlerinin ve kadına karşı şiddetin son bulmasını, Müslümanlarının Yüce Allah’a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, milletimiz içib muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.Mübarek üç ayların ve Regaip Kandili’nin hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”  (Haber Bülteni)

‘Regaip Kandili, rahmet ve mağfiret gecesi’

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen, Regaip Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Belgemen mesajında şu sözlere yer verdi: “İslam aleminde mübarek kabul edilen ve Recep, Şaban, Ramazan aylarını kapsayan “üç ayların” habercisi Regaip Kandili idrak ediliyor. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, “rahmet ve mağfiret gecesi” olarak kabul ediliyor. Mübarek Üç Aylar ve İdrak etmekte olduğumuz Regaip Gecesi ile; başta Milletimizin ve tüm insanlığın Birlik beraberlik ve dayanışmanın pekişmesini, kırgınlık ve dargınlıkların sona ermesini, kardeşlik ve hoşgörünün ön plana çıkmasını, sevgi saygı ve muhabbetin artmasını diliyor, Bu mübarek gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını temenni ediyorum. Regaip Kandiliniz Mübarek olsun” İfadelerini kullandı. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası