banner
Gündem

Aksaray Şehir Mezarlığı tamamlandı

DİNÇER; “YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI ŞEHRİMİZİN UZUN YILLAR İHTİYACINI KARŞILAYACAK” Aksaray Belediyesinin Dorikini mevkiinde başlattığı yeni şehir mezarlığı projesinde çalışmalar tamamlandı. İdari hizmet binası, otoparkı, aydınlatması ve bahçe duvarı tamamlanan yeni..

Aksaray Şehir Mezarlığı tamamlandı
banner

DİNÇER; “YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI ŞEHRİMİZİN UZUN YILLAR İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

Aksaray Belediyesinin Dorikini mevkiinde başlattığı yeni şehir mezarlığı projesinde çalışmalar tamamlandı. İdari hizmet binası, otoparkı, aydınlatması ve bahçe duvarı tamamlanan yeni şehir mezarlığında bin 500 mezar defin için hazır hale getirildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni şehir mezarlığının uzun yıllar şehrin ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Aksaray Belediyesi şehirdeki mevcut kabristanlıkların yetersiz kalması üzerine yeni mezarlık alanı belirleme arayışına girdi. Dinçer, şehre yeni bir mezarlık alanı kazandırmak için gerekli çalışmayı başlattı. Aksaray Dorikini mevkiinde 340 bin metrekare alan üzerinde hayata geçen mezarlık projesi tamamlandı.

default

Yeni mezarlık alanı içerisinde bulunan idari bina, güvenlik binaları, gasilhane, morg, abdesthaneler gibi sosyal donatı alanları tamamlandı. Mezarlık alanında otoparkın yanı sıra kabir ziyaretlerinin de rahatlıkla yapılabilmesi için gerekli aydınlatmalar ve çeşmeler en uygun noktalara yerleştirildi. Yeni Mezarlık alanında aile mezarlığı yanında eş yanı mezarlığı, şehit mezarlığı, gazi mezarlığı, sıralı mezar, kimsesizler mezarı, çocuk mezarı ve ayrıca gayrimüslimler için de asri mezarlığı gibi bölümler yer alacak. Evren Dinçer, yeni şehir mezarlığının şehrin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Yeni Mezarlık alanında kabir ziyareti yapmak isteyen vatandaşların istifade etmesi için geniş bir alanın otoparka ayrıldığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizde mevcut kabristanlıkların yetersiz kalması üzerine geçtiğimiz yıl başladığımız bu proje tamamlandı. Yeni Mezarlık alanı şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aksaray Belediyesi olarak ayrıca, defin hizmetleri sırasında da vatandaşlarımıza her türlü hizmeti sağlamaya burada da devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Bülteni)

default
banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası