banner
Gündem

Aksaray Tasavvuf Müzesi şehrin manevi iklimine kazandırılacak

BAŞKAN DİNÇER; “ZİYARETÇİLERİMİZ GEÇMİŞTEN GELEN MANEVİ MİRASIMIZI DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULACAKLAR” Başkan Dinçer’in ikinci 5 yıllık dönem içerisinde projelendirdiği tasavvuf müzesi şehrin zengin tasavvuf geleneğini ve kültürünü yaşatmayı amaçlıyor…

Aksaray Tasavvuf Müzesi şehrin manevi iklimine kazandırılacak
banner

BAŞKAN DİNÇER; “ZİYARETÇİLERİMİZ GEÇMİŞTEN GELEN MANEVİ MİRASIMIZI DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULACAKLAR”

Başkan Dinçer’in ikinci 5 yıllık dönem içerisinde projelendirdiği tasavvuf müzesi şehrin zengin tasavvuf geleneğini ve kültürünü yaşatmayı amaçlıyor.

Melik Mahmud Han hangahı, halk arasında Darphane olarak bilinen tarihi bina içerisine yapılacak olan Tasavvuf Müzesinde Türk Tasavvuf önderlerinin hayatları ve eserleri tanıtılacak, manevi mirasımızın derinliklerine bir yolculuk imkânı sağlanacak. Tasavvuf Müzesi, Somuncu Baba, Yusuf Hakiki Baba, Yunus Emre, Tapduk Emre, Hacı Bayram-ı Veli, Cemaleddin Aksaray –i gibi örnek tasavvuf önderlerinin hayatlarını ve eserlerini tanıtarak, onların manevi mirasını yaşatmayı amaçlıyor. Bu büyük zatların öğretileri ve yaşamları, ziyaretçilere ilham verecek ve manevi dünyalarında derin bir yolculuğa çıkacaklar.

‘ŞEHRİMİZİN MANEVİ MİRASINI GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ’

Müzenin, sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda manevi bir merkez olacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Ziyaretçilerimiz, burada huzur bulacaklar, manevi değerlerimizi keşfedecekler ve geçmişten gelen manevi mirasımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.  Manevi değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için attığımız bu adım, şehrimizin kültürel ve manevi zenginliğini daha da pekiştirecek. Hep birlikte, Tasavvuf Müzesi’ni hayata geçirerek, şehrimizin manevi mirasını gelecek nesillere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Dinçer’in Aksaray’ın köklü tarihine yönelik yaptığı birçok çalışma taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazandı. (Haber Bülteni) 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası