banner
Asayiş

Aksaray uyuşturucuda en az riskli iller arasında

Aksaray’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından narkotik suçlarla alakalı gazetecilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programa Emniyet Müdür Yardımcısı Sadrettin Bircan, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Hikmet Kaya ve..

Aksaray uyuşturucuda en az riskli iller arasında
banner

Aksaray’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından narkotik suçlarla alakalı gazetecilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programa Emniyet Müdür Yardımcısı Sadrettin Bircan, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Hikmet Kaya ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Narkotik müdürlerinin sunum yaptığı toplantıda şehrin narkotik durumu ve haritası hakkında da bilgi verildi.

Aksaray’ın doğu ve batıyı kapsayan ve köprü görevi gören bir şehir olduğunu kaydeden Bircan, bu kapsamda Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 24 saat esasına bağlı olarak uygulama icra ettiklerini söyledi.

Tüm Türkiye genelinde Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının 12 farklı kategoride analiz yaptığını ve Aksaray’ın 39. sırada olduğunu kaydeden Bircan, “Bu kategorilerde nüfus, yaş aralığı, eğitim ve sosyo-ekonomik durumlar vb. konularda risk grupları oluşturularak analiz yapılıyor. Aksaray bu analizlerde 39. sırada yer alıyor. Kendi kategorisindeki illerde ise şehrimiz en az riskli iller kategorisinde bulunuyor” dedi.

UYUŞTURUCUDAN ÖLEN YOK

2021-2022 yılı içerisinde Aksaray’da yapılan faaliyetleri değerlendiren Bircan, “Şehrimizde uyuşturucuya bağlı olarak herhangi bir ölüm meydana gelmemiştir. Geçtiğimiz 9 ay içerisinde 817 şüpheliye işlem yapılmış, bu şüphelilerden 719 serbest bırakılırken 98’i tutuklandı. Kalan şahıslarla ilgili de adli işlemler devam ediyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğümüz farklı kurum ve kuruluşlarda sivil toplum örgütlerine bağlı eğitimlerini sürdürüyor. 10 ayrı faaliyette bin 533 kişiye ‘Narko Rehber’ eğitimi verildi. ‘Narko Nokta’, ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ uygulaması eğitimleri de devam ediyor. ‘En iyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında 13 faaliyette bin 613 kişiye eğitim verildi. Bunun haricinde şehrimizin yoğun olarak kullanıldığı alanlarda da stant açılarak farkındalık eğitimleri veriliyor. Toplamda 23 faaliyette 42 bin 859 vatandaşımıza bilgilendirme yapıldı” dedi.

‘OKULLARDA UYUŞTURUCU OLAYLARI YAŞANMIYOR’

Bircan, üniversite ve okullarda uyuşturucuyla müdahale edilecek herhangi bir olay olmadığına da dikkat çekti. Öğretmenlerin ve gençlerin yoğun olduğu bölgelerde ‘Narko Sokak’ uygulamalar kapsamında ‘Şok’ denetimler yapıldığını dile getiren Bircan, şöyle konuştu: “Son 2 yıldır okul çevresinde hatta parklarda ve bahçelerde uyuşturucuya dair bir olay yaşanmadı. Aynı zamanda 112’ye üniversitede uyuşturucu kullanıldığına dair gelen bir ihbar da yok. Üniversitemiz narkotik konusunda Türkiye’nin en temiz üniversitelerinden bir tanesi.”

‘DENETİMLERİMİZ HEM HAVADAN HEM KARADAN SÜRÜYOR’

İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucuyla mücadele kapsamında icra ettiği faaliyetlerden söz eden Kaya ise, “Ekiplerimiz kendi görev ve sorumluluk alanlarında gece gündüz demeden gerekli önlemleri alarak mücadele etmektedir” dedi.

Kaya, sorumluluk sahasında yaşayan 130 bin vatandaşa, 8 ilçe jandarma komutanlığına bağlı 12 jandarma karakol komutanlığıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında hem havadan hem de karadan denetimler yapıldığını aktaran Kaya, “Drone kullanarak uyuşturucu madde ekimi yapılabilecek alanların havadan kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Bunun haricinde sorumluluk bölgemizdeki 81 ilköğretim, 69 ortaöğretim, 16 lise, 1 yüksekokul ve 2 öğrenci yurdu olmak üzere toplamda 169 eğitim öğretim kurumu çerçevesinde uyuşturucu, alkol ve tütünün satışının özendirilmesine yönelik devriyelerimizle denetim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. ‘En İyi Narkotik Polisi’ anne uygulamasıyla 4 bin 850 anne ve anne adaylarına eğitim verildi. 245 metruk binanın uyuşturucu maddenin kullanımına yönelik her gün kontrolleri yapılıyor. Bu kapsamda 31 bin devriye faaliyetimiz icra edildi.  Uyuşturucuyla mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecektir” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası