banner
Gündem

Aksaray’da 18 Mart gururu

Aksaray’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yılı nedeniyle Aksaray Vali yardımcısı Şeyma Polat Balak, Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek ve Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı..

Aksaray’da 18 Mart gururu
banner

Aksaray’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yılı nedeniyle Aksaray Vali yardımcısı Şeyma Polat Balak, Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek ve Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Şeyma Polat Balak, “Şehitlerimiz huzur içinde uyusun. Emin olunuz ki bu emsalsiz vatan sayesinde, rengini şehitlerin al kanından alan bayrağımız bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek hür olarak dalgalanacaktır. Unvanların çoğu çalışarak elde edilebilir. Lakin şehit ve gazilik bedeli canla, kanla ödenen, iman ve cesaretle kazanılan unvanlardır. Bu unvanlara denk başka bir unvan yoktur. Şehitlik ile gazilik her iki alemde de sahibini onurlandıran müstesna mertebelerdir. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün de bu toprakları bize vatan kılan ve Çanakkale geçilmez diyerek tüm dünyanın defterine, hafızasına kazıyan başka gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve ardından dua edilmesiyle sona erdi.  Aksaray Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali yardımcısı Şeyma Polat Balak, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Ayhan Erel, Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası