banner
Asayiş

Aksaray’da ehliyetsiz otobüs sürücüsü kaza yaptı

Aksaray’da yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, refüjdeki elektrik direğini devirdikten sonra karşı şeride geçip durabildi. Kazada yaralanan olmazken sürücü Umut Ö’nün(28), aday sürücü iken 70 puan cezası nedeniyle savcılık tarafından..

Aksaray’da ehliyetsiz otobüs sürücüsü kaza yaptı
banner

Aksaray’da yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, refüjdeki elektrik direğini devirdikten sonra karşı şeride geçip durabildi. Kazada yaralanan olmazken sürücü Umut Ö’nün(28), aday sürücü iken 70 puan cezası nedeniyle savcılık tarafından aday sürücü belgesinin iptal edildiği ortaya çıktı.

Kaza, saat 09.30 sıralarında Aksaray- Ankara karayolunun 5’inci kilometresinde meydana geldi. İstanbul’dan Adana’ya yolcu taşıyan sürücü Umut Ö. yönetimindeki 01 plakalı otobüs, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, refüjdeki elektrik direğini devirdikten sonra karşı şeride geçip durabildi. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

SÜRÜCÜ EHLİYETSİZ ÇIKTI

Kazada yaralanan olmaz iken polis yaptığı incelemede sürücü Umut Ö.’nün aday sürücü iken 70 puan cezası nedeniyle savcılık tarafından aday sürücü belgesinin iptal edildiği ortaya çıktı. Takoğrafta ise birinci sürücü Levent S.’nin(53) ehliyetinin takılı olduğunu saptandı.

ANKARA’DA MOLADAN SONRA DİREKSİYON BAŞINA GEÇMİŞ

Umut Ö., polise otobüsü İstanbul’dan Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine kadar Levent S.’nin kullandığını, moladan sonra da direksiyon başına kendisinin geçtiğini söyledi. Polis, Umut Ö’ye ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan 12 bin 977 TL, ‘takograf kullanmamak’ suçundan 3 bin 155 TL, ‘hız sınırı aşmak’ suçundan da bin 506 TL idari para cezası uyguladı. Araç sahibi hakkında da ‘ehliyetsiz araç kullandırmak’ suçundan 12 bin 977 TL idari para cezası işlemi yapıldı.

‘VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ’

Yolculardan Emre Çoban ise düz bir yolda kaza yapılmasına tepki göstererek, “Şoförler zaten yorgundu. Ankara çıkışında değiştiler. Seyahat ederken yakıtın bitmesi sonucu yolda da kaldık. Yolda sileceğin biri çalışıyor ve biride çalışmıyordu. Burada kaza yapılacak bir durum yok. Büyük olasılıkla uyuyordu. İzmit’ten Adana’ya gidiyorduk. Allahtan otobüs karşı şeride geçip durdu. Durmasa daha beter bir felaket olurdu. Verilmiş sadakamız varmış” diye konuştu.

Otobüs firmasından şikayetçi olacağını belirten Necati Baykurt ise, “Arka koltukta oturuyordum. Baktım araç karşı şeride geçti. Yolda mazot bitti. Aracın silecekleri çalışmıyordu. Şoförün ehliyeti yokmuş. Gittiğim yerde firmadan şikayetçi olacağım” dedi. Yolcular başka bir otobüsle yollarına devam etmesi için gönderildi.  Sürücü Umut Ö.’de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası