banner
Gündem

Aksaray’da ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi başladı

Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Aksaray Belediye Asfalt Şantiyesi karşısında Akin Köyü yolu yanında oluşturulan alana ilk  fidan dikimi,..

Aksaray’da ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi başladı
banner

Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Aksaray Belediye Asfalt Şantiyesi karşısında Akin Köyü yolu yanında oluşturulan alana ilk  fidan dikimi, düzenlenen tören kapsamında nikah akitleri yapılan çiftlerin kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturmasıyla yapıldı.

Fidan dikim sonrası konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Fidan dikimine çok önem veriyoruz. Aksaray bölgesi gerçekten çok kurak bir bölge. 10 yıl sonra ise daha kurak olacak gibi gözüküyor. Bizde bunun önlemini şimdiden almaya çalışıyoruz. Geleceğimiz, nefesimiz, yağmurumuz, bereketimiz dikeceğimiz fidanlarla oluşturacağımız ormanlara bağlı. Bizler bunun farkındayız. En önemli önceliğimiz, gençlerimize, çocuklarımıza, daha yeşil bir Aksaray bırakmak. Kentte 18 hatıra ormanı oluşturduk. Çok anlamlı bir projeyi de bugün başlatıyoruz. ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi kapsamında çiftlere, nikah töreninin yapıldığı gün dikilmek üzere özel fidanlar verilecek. Çiftlerin adları ve evlilik tarihleri ile özelleştirilecek plakalar taşıyanfidanları toprakla buluşturacaklar. Kendilerine verilecek belge ile nikah işlemlerini tamamlayacaklar” dedi.

 

‘BİZİM İÇİN FARKINDALIK OLDU’

Hayat arkadaşı ile oluşturulan ormanlık alana evlilikleri anısına fidan dikimi yapan Muhammed Kılıç, “Bu gün Petek ile nikâhımız vardı. Bu projesi duyunca çok şaşırdık ve buraya gelerek fidan dikimini yaptıktan sonra mutlu olduk. Evlilik öncesi ilk fidanlarımızı protokol üyelerinin katılımı ile dikip, kütüğe adamızın yazılı olduğu tabelayı çakarak bugünü anlamlı bir şekilde ölümsüzleştirdik. Bizim için gerçekten çok büyük farkındalık oldu. İnşallah evliliğimizle birlikte bu fidanların gelişimi de güzel ve uzun ömürlü olur” dedi.

‘ANLAMLI VE GÜZEL BİR PROJE’

Eşi Nisa ile fidan dikimi yapan Halil Can Yurtman ise düşüncelerini şu ifadelerle aktardı: “Böylesine anlamlı ve güzel bir etkinliğin başlaması adına ilk fidanları toprakla buluşturan çiftler arasında olmak bizim için farklı bir mutluluk kaynağı oldu. Evliliğimizi böyle güzel bir etkinlikle taçlandırdığımız için memnuniyet duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. ” Foto-Haber: ErkanALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası