banner
Gündem

Aksaray’da protokolünden Kurban Bayramı mesajı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Barış, huzur ve kardeşliğin sembolü olan Kurban Bayramını idrak edecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kumbuzoğlu; “Kurban..

Aksaray’da protokolünden Kurban Bayramı mesajı
banner

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Barış, huzur ve kardeşliğin sembolü olan Kurban Bayramını idrak edecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kumbuzoğlu; “Kurban Bayramına en çok yakışan şey paylaşmaktır. Kıvançta ve kederde bir olmayı her zaman başaran aziz milletimiz bu mübarek günlerde de kendisine ihtiyacı olanları unutmayacaktır. Aksaray, binlerce yıllık kadim tarihi ile Anadolu’nun özeti olan ve Şehr-i Süleha olarak anılan bir güzel şehir. Böyle güzel isimlerle yad edilmek gurur verici bir durum. Manevi ikliminde Somuncu Baba, Cemalettin-i Aksarayi, Yunus Emre, Yusuf Hakiki Baba gibi gönül insanlarını barındıran Aksaray’a da böyle bir ünvan yakışırdı. Şüphesiz ki böyle kıymetli bir hazineyi devralan bizlerin de bu mirası gelecek nesillere aktarma sorumluluğu var. Yaptığımız her iş ve davranışta bunun izleri olmalı. Kardeşlik, komşuluk ve paylaşma hukukunu her şeyin üstünde tutmaya devam etmeliyiz. İşte bayramlar bunları tesis etmeye en büyük vesilelerdir. Bizler birlikte büyük bir aileyiz. Bayram heyecanımıza komşularımızı, yanımızda, yakınımızda, köyümüzde, beldemizde bulunan ihtiyaç sahiplerini de ortak ederek bu sevinç halkasını genişletelim. Lütfen mutlu etmenin, mutlu olmanın anahtarı olduğuna inanalım. Unutmayalım ki bir çocuğun tebessümü dünyadaki her şeyden daha kıymetlidir. Bu vesileyle başta aziz şehitlerimizin ailelerinin, kahraman gazilerimiz ve ailelerinin olmak üzere tüm hemşehrilerimizin bayramını yürekten tebrik ediyorum. Şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde daha nice bayramlar birliğimiz, dirliğimiz daim olsun” dedi.
‘İnşallah güzellikler
galip gelecektir’
Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Aydoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bayramlar, bizi birbirimize bağlayan ve bizi biz yapan manevi değerlerimizi bir kere daha anlamlı ve güzel bir vesileyle canlandıran müstesna günlerdir. Bu seçkin bayram günlerinin birleştirici ve manevi gücünün de bizleri yeni ufuklara taşıyacağına inanıyor, bayramın dünyamıza sevgi, insanlık ve kardeşlik mesajı olmasını temenni ediyorum. Her türlü kötülüğün, iyiliklere ve güzelliklere kurban edilmesini diliyorum. İnşallah güzellikler galip gelecektir. Kalbi duygu ve düşüncelerle kıymetli hemşerilerimin ve yüce milletimizin Kurban bayramını kutluyor, milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm gönüllere ve insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”

‘Bayramlar paylaşmanın
ve cömertliğin ifadesidir’
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bayramların geçmişimizle geleceğimizi birleştiren, birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren müstesna günler olduğunu belirten Dinçer, “Sevgi ve hoşgörünün, dayanışma ve yardımlaşmanın en yüksek noktaya ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha hep birlikte erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban, bizlere verilmiş olan nimetlere şükretmenin, paylaşmanın ve cömertliğin ifadesidir. Kurban Bayramı, bizlere millet olarak bir arada olmanın, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak hoşgörü ve sevgiyle dolu bir yaşam sürmenin önemini hatırlatır. Bayramı sevdiklerimizle birlikte coşkuyla geçirirken, toplumun her kesimine el uzatmayı, yardımlaşma ruhunu canlı tutmayı da ihmal etmemeliyiz. Aksaray Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde bayramlarını geçirmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Belediye olarak Bayram gününde çalışacağız. Trafikte seyahat edecek olan herkesten dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını rica ediyoruz. Birlikte sorumluluk alarak, bayramın sevincini hüzne dönüştürmemek için gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Bu vesileyle, tüm Aksaraylı hemşehrilerimin ve İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek günlerin sevgi, saygı ve hoşgörü dolu bir atmosferde kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini; barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum” dedi.

‘Bayramlar birlik ve beraberliğin,
paylaşmanın ve bereketin adıdır’
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, birlik ve beraberliğin, paylaşmanın ve bereketinin, dayanışmayla gelen huzurun insan hayatını çepeçevre sardığı bir bayrama daha sağlık içinde erişmenin sevincini yaşadıklarını belirtti. Bu manada bayramların eşsiz fırsatlar olduğuna işaret eden Aktürk; “Bayramlar milletimize has güzelliklerin ve bizi biz yapan değerlerimizin zirveye ulaşarak aramızdaki sevgi ve muhabbeti kuvvetlendirmesi bakımından eşsiz fırsatlardır. Yaklaşmak anlamına gelen kurban ibadeti, toplumsal hayatımızda da insanları birbirine yakınlaştıran, değerlerimizin yeniden hatırlanmasına vesile olan özel bir anlama sahiptir. Kurban Bayramı ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek, kimsesizlerin mutluluğuna vesile olmak, yakınlarından uzakta olanların bayram sevincini paylaşmak, aile büyüklerimizle bir araya gelerek onlarla hasret gidermek demektir” dedi.
TRAFİK KURALLARINA UYALIM
Kurban Bayramı’nı geçirmek için memleketlerine giden vatandaşların trafik kurallarına uymasını isteyen Aktürk, şunları kaydetti: “İnancımızın ve kadim medeniyetimizin rehberliğinde bayramımızı ruhuna uygun şekilde idrak edebilmek için yollarda olan tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum. Bizler huzur içinde bir bayram geçirelim diye ailesini ve tüm sevdiklerini geride bırakarak canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İdrak etmeye hazırlandığımız Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.
GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA
ETKİNLİĞİMİZİ İPTAL ETTİK
AK Parti ailesi olarak Güzelyurt AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Yalçın’ın elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmenin hüznü içerisinde oluklarını dile getiren Başkan Aktürk, “Okan Kardeşimiz dava şuuru olan, AK Parti için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için emeğini esirgemeyen bir kardeşimizdi. O kadar çok seveni vardı ki tüm Güzelyurt halkı, diğer ilçelerimizden gelenler, dönemde görev yaptığı tüm arkadaşları, Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve tüm teşkilatlarımız ile son yolculuğuna uğurladık. Bir kez daha Okan kardeşimizin ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet olsun inşallah. Biz kendisinden razıydık, Rabbimde ondan razı olsun. Kardeşimizin vefatı dolayısıyla vekillerimiz ile de yaptığımız istişare sonucu geleneksel bayramlaşma etkinliği yapmamaya karar verdik” dedi.
‘Dargınlıklar ve kırgınlıklar unutulsun’
Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse, Kurban Bayramı’nı tebrik ederek; “Bayramlar, karşılıklı sevgi ve saygı bağlarımızı kuvvetlendiren; dayanışmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadığımız; toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı toplumsal yakınlaşmanın en üst düzeye yükseldiği paylaşma ve dayanışma günleridir” dedi.
Köse mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün milletçe, sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Türk milleti olarak dini ve milli duyguların yoğun olarak yaşandığı bu değerli günlerde, tarihimizden ve kültürümüzden aldığımız güç ve sorumlulukla sevgimizi, muhabbetimizi ve yardımlaşmamızı daha da büyütüp pekiştirelim. Desteğe muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamayı, kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak kardeşçe kucaklaşmayı ihmal etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere Milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, mutluluk ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası