banner
Gündem

Aksaray’da sebze üretimi yılın 12 ayına yayılacak

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde örtü altı yetiştiriciliğini geliştirmek için saha çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray’da 12 ay üretime imkan tanıyacak Karkın Jeotermal Seracılık Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar devam..

Aksaray’da sebze üretimi yılın 12 ayına yayılacak
banner

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde örtü altı yetiştiriciliğini geliştirmek için saha çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray’da 12 ay üretime imkan tanıyacak Karkın Jeotermal Seracılık Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Örtü altı yetiştiriciliği konusunda açıklama yapan Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, “İlimizde 150 dekar alanda örtü altı yetiştiricilik yapılıyor. 2024 yılında KOP idaresi katkısı ile 10 tane sera ilave ettik. Tarım ve Orman Bakanlığının katkısıyla 8 tanesinin ihalesini yaptık. İlimizde örtü altı tarım giderek yaygınlaşıyor. Şu anda üreticilerimiz yeni sezon fide dikimlerine başladı. Ağırlıklı olarak, domates, biber ve salatalık üretimi yapıyoruz. İlimiz örtü altı seracılığa çok uygun bir konumda. Biz örtü altı seralarımızla üretim sezonunu uzatıyoruz. Normalde Aksaray şartlarında açık alanda sebze dikimi mayıs ayını buluyor. Biz örtü alanlarda nisan başına çekerek üretimi erkene alıyoruz.  Üretim aralık ayına kadar da bu seralarda devam ediyor. Daha fazla sebze üretimi yapılmasını sağlıyoruz”dedi.

‘KARKIN JEOTERMAL ISITMALI SERA’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Aksaray Karkın Jeotermal Isıtmalı Serada son durumu değerlendiren Demir, “Üst yerleşim planı hazırlıkları sürüyor. Sera bölgesine sıcak su için çalışmalarbu ay içinde başlayacak. Sıcak su ile soğuk su hatlarının tamamlanmasından sonra seraların parselleme işlemi gerçekleştirilecek ve taliplerine parselleriteslim edilecek.Hedefimiz ise 2025 yılı içinde tamamlamak. Bu proje örtü altı gibi değil. Hayata geçince yılın 12 ayı üretim olacak. Bunlar ise büyük yatırımlar gerekiyor. Artık mevsimler eskisi kadar soğuk olmasa da Aksaray bir kış memleketi. Seraları ısıtmadan bu üretimi gerçekleştiremeyiz. Sonucu güzel olacak ve uzun süreli bir üretim yolculuğu başlayacak” diye konuştu. Haber:Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası