banner
Esnaf

Aksaray’ın 39 yıllık yöresel lezzeti

Aksaray’ın yerel markası Ekeroğlu Süt Ürünleri işletmesiyle 39 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen işletme sahibi Süheyl Eker, kahvaltıların vazgeçilmezi, tereyağı, kaymak ve tulum peyniri imalatı yaptıklarını ve ürünleri ‘fabrikadan halka’ düsturuyla..

Aksaray’ın 39 yıllık yöresel lezzeti
banner

Aksaray’ın yerel markası Ekeroğlu Süt Ürünleri işletmesiyle 39 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen işletme sahibi Süheyl Eker, kahvaltıların vazgeçilmezi, tereyağı, kaymak ve tulum peyniri imalatı yaptıklarını ve ürünleri ‘fabrikadan halka’ düsturuyla buluşturduklarını kaydetti.

İşletme olarak kendi imal ettiği ürünleri satışa sundukları için fiyatları da makul seviyelerde tutmaya çalıştıklarını aktaran Ekeroğlu; “İşletme olarak sütte çok iddialıyız. Sütün litresini 18 liraya veriyoruz. Yeni yılda süte zam yapmadık. Sütümüze talep oldukça iyi durumda. Sütümüzün analizini yaparak tezgâhımıza getiriyoruz. Günlük 1 kilo alıp çocuğuna süt içiren müşterimizde var, haftada 2 kez 5 kilo süt alıp yoğurt yapan müşterimizde var”dedi.

AKSARAY TULUM PEYNİRİ İLGİ GÖRÜYOR

İşletme olarak tereyağı, kaymak ve tulum peyniri imalatı yaptıklarını belirten Eker, “Kendimiz imal ettiğimiz için fabrikadan halkımıza günlük taze ürünleri buluşturmanın gurunu yaşıyoruz. Tereyağı 220 lira, kaymak ise 180 lira. İşletme olarak hem kendi peynirimizi hem de Çanakkale, Erzincan, Bitlis ile Aksaray tulum peynirimiz var. Peynir çeşitlerine göre 100 liradan 300 lira arasında fiyatları değişiyor. Tulum peynirimize ilgi alaka oldukça güzel. 5 farklı noktada halkımıza hizmetlerimiz sürüyor”diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası