13

Aksaray’ın seraları sebzeleri ucuzlattı

aksaray”da son yıllarda konya ovası projesi”nden (kop) destek alan seracıların sonbahar ve kış mevsiminde ürettiği yerli ürünler yüz güldürmeye başladı. aksaray manavlar pazarcılar odası başkanı kuddusi yeşildal, ”bu yıl kop..

Aksaray’ın seraları  sebzeleri ucuzlattı
banner

aksaray”da son yıllarda konya ovası projesi”nden (kop) destek alan seracıların sonbahar ve kış mevsiminde ürettiği yerli ürünler yüz güldürmeye başladı. aksaray manavlar pazarcılar odası başkanı kuddusi yeşildal, ”bu yıl kop projesinden destek alan seracılarımız şu anda ıspanak, pırasa, marul, maydanoz, soğan, dereotu gibi ürünler üretiyor. biz pazarcılar daha önce bu ürünleri sonbahar ve kış döneminde çukurova bölgesinden getiriyorduk.  bu ürünlerin tamamı kop sayesinde laleli mahallesinde ve gücünkaya köyünde seralarda üretiliyor. fiyatlar; ıspanak 3 lira, pırasa 2 lira, marul 2 lira, yeşil soğan ise 3 lira dereotu, mayonuz, tere gibi ürünlerin bağını ise 1 liradan satıyoruz. yerli üretim sayesinde fiyatlar gayet makul durumda. adana”dan bugün yeşil soğanı getirsen en 6 liradan satmak zorunda kalıyorduk. soğuklar başlayınca sürekli çukurova bölgesinden ürün getiriyorduk. bu yıl kendi yerli ürünlerimi şehrimizde satmanın mutluluğunu yaşıyoruz. burada hem üretici, pazarcı hem de vatandaşlarımız kazanıyor” dedi.
seralar birçok ailenin geçim kaynağı oldu
seralarda birçok ailenin geçimini sağladığını belirten yeşildal, ”kop sayesinde birçok aile yeşillik üretip pazarcı esnafına satıyor. birde yeşil kapak ve siyah kapak ile turp ve enginar gibi ürünleri de seracılarımız yetiştirmeye başladı. bu ürünleri dana önce antalya”dan getiriyorduk. artık şehrimizde de üretiyoruz” dedi.
pazarda fiyatlar gayet iyi durumda
pazarda fiyatların şu anda gayet uygun olduğunu belirten yeşildal, ”mandalina 1 liraya var 1,5 liraya var. mandalina yerinde 1 lira bizim burada da 1 lira ila 1,50 arasında. patates 1,5 lira, soğan 1 lira, domates 2 lira, patlıcan 1,5 lira fiyatlar uygun olunca görüldüğü gibi pazarda bir yoğunluk var. bu mevsimde bile yerli salatalığımız var” dedi.
pazardan 2 bin kişi evine ekmek götürüyor
salı pazarında yaklaşık 2 bin kişinin evine ekmek götürdüğünü belirten yeşildal, ”bir tezgâhta 4 kişi çalışanda var 1 kişi çalışanda var. birde köyden gelen 700-800 kişi var. son günlerde ıspanaktan zehirlenmeler olduğunu söyleniyor. Şehrimizde kış mevsiminde yoğun şekilde ıspanak tüketiyoruz. Şu anda ıspanak satışlarımız ise iyi durumda” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası