banner
13

Ziyan olmasın diye başladı üretime geçti

elmalar ziyan olmasın diye sirke üretmeye başlayan 55 yaşındaki emekli öğretmen hakiki karagöz, üretimini 6 yılda 5 kat artırdı. karagöz ilerleyen zamanda devlet desteğiyle aksaray markalı sirke üretmeyi hedefliyor. aksaray”ın..

Ziyan olmasın diye başladı üretime geçti
banner

elmalar ziyan olmasın diye sirke üretmeye başlayan 55 yaşındaki emekli öğretmen hakiki karagöz, üretimini 6 yılda 5 kat artırdı. karagöz ilerleyen zamanda devlet desteğiyle aksaray markalı sirke üretmeyi hedefliyor.
aksaray”ın helvadere beldesinde elma bahçesi olan hakiki karagöz, birçok elmanın ağaçtan düşüp telef olması üzerine elma sirkesi üretimine başladığını belirtti.
6 yıl önce 3 ton sirke ile üretime başlayan karagöz, “Şimdi bu rakam 15 tona kadar çıktı. Ürettiğim ürünleri pazarda ve çevre şehirlere göndererek satıyorum. bu şekilde beldemizde ağaçtan dökülen elmaların telef olasının önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
elma sirkesini doğal yöntemlerle yaptıklarının altını çizen karagöz, litresini 4 liradan sattığını belirtti. karagöz, “beldemizde akarsu bol olduğundan topladığımız elmaları tek tek yıkıyoruz. elmaları ezip 3 tonluk depolara koyuyoruz. bu depoların 3″te ikisi elma diğer kalanına ise su koyuyoruz. bunu her hafta karıştırıyoruz. bir yıl sonra ise bunu süzüp hazır hale getiriyoruz” dedi.
sirke üretim işini daha da geliştirmek istediğini belirten karagöz, ”6 yıl içinde işletmemi kendi imkânlarımla bu seviye getirdim. eğer tarım il müdürlüğünden de destek alırsam bölgenin tüm elmalarını toplayıp aksaray markalı bir sirke üretmeyi hedefliyorum. Öğretmen emekli maaşı ile bu kadar elmayı çöpe atılmaktan kurtardım. destek alırsam daha da geliştirmek istiyorum” diye konuştu. foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (2)

  1. Esad diyorki:

    Plâstik kapta sirke zehirdir. Bir de doğal diyor. İnsanların aklıyla daşga geçmeyin. Haftada bir karıştırıp sirke yapılmaz. Hani bunun tatlandırıcısı. Yaxık gerçekten.

  2. Emrullah diyorki:

    Hocam öğretmenliğindede iş yoktu zaten şimdi bide plastik şişede sirke yapıp insanları zehirleme.

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası