banner
Özel

Aksaraylı üçüz hentbolcuların hedefi milli takım

Aksaray’da yaşayan ve 6 kız çocuğu bulunan Ali- Ayşegül Çakmak çiftinin üçüz çocukları Elif, Esra ve Eda, Türkiye’de bir spor kulübünde forma giyen tek üçüzler olma özelliği taşıyor. Çiftin 2010..

Aksaraylı üçüz hentbolcuların hedefi milli takım
banner

Aksaray’da yaşayan ve 6 kız çocuğu bulunan Ali- Ayşegül Çakmak çiftinin üçüz çocukları Elif, Esra ve Eda, Türkiye’de bir spor kulübünde forma giyen tek üçüzler olma özelliği taşıyor. Çiftin 2010 yılında dünyaya gelen üçüzleri Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu’nda 8’inci sınıfta eğitim hayatlarına devam ederken aynı takımda hentbol oynuyor.
Üçüz kardeşler, Aksaray Belediyespor’un U14 hentbol takımında forma giyiyor. Gösterdikleri performans ile takımın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan üçüzler aynı zamanda dönüşümlü olarak takım kaptanlığını da yapıyor. Takımda 2, 3 ve 10 numaraları terleten üçüz kardeşlerin hedefi ise milli takımda oynamak…
Birbirlerine tıpa tıp benzeyerek özellikle müsabakalardaki rakiplerini şaşkına çeviren tek yumurta ikizleri Esra ve Eda ile çift yumurta ikizi Elif, rakip sporcuların, “Bunlar bir türlü bitmek bilmiyor” yorumu yapmalarına neden oluyor. Takımın skor yükünün yaklaşık yüzde 70’ini üçüzler karşılıyor.
‘ABLAMIN HAYALLERİNİ BİZ
GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’
Hedeflerini A Milli Takım olarak belirleyen üçüz kardeşlerden orta oyuncu Eda Çakmak , “Hentbola 4 yıl önce beden eğitimi öğretmenimiz Serkan Pala sayesinde başladım. Bu yıl U14 hentbol milli takıma gittik, çok memnunuz. Serkan hocamız sayesinde buralara geldik. Kardeşlerimde benimle aynı fikirde sporda ilerlemeyi kendimizi geliştirmeyi çok istiyoruz. Hedeflerimizden birisi tekrar A milli takım kamp kadrolarına girebilmek. Bizi görenler genelde ikiz sanıyorlar sonra üçüz olduğumuzu söylediğimizde çok şaşırıyorlar. Babam aşçı annem ise ev hanımı bizde 6 kardeşiz. Haftada 3 gün antrenmanlarımız oluyor onun dışında hafta sonları maçlarımız oluyor. Günlerimiz hayli yoğun geçiyor. Aslı ablam var oda bizim gibi hentbol oynuyordu. Ama o bırakmak zorunda kaldı. Biz hem okuyup hem de onun izinden gidip onun yerine de başarmak istiyoruz” dedi.
‘MİLLİ TAKIM KADROSUNDA
YER ALMAK İSTİYORUZ’
“Hentbolu en iyi şekilde öğrenip antrenör olmak istiyoruz” diyen Çakmak, “ Hentbol hayatımda bir çok şeye yön veriyor. Kendimi tamamen spora vermek ve bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Küçüklerde Türkiye 2’nciliğimiz var. Türkiye 3’üncülüğü, minikler şampiyonluğu ve yıldızlarda da 2’nci olmuştuk şimdiden mesafe kat etmeye başladık. Ben sol kanat oynuyorum. Eda orta oyuncumuz. Esra ise pilot mevkiinde oynuyor. Anne ve babam üçümüzü de sahada görmekten mutluluk duyuyorlar. Okul arkadaşlarımda çok ilgi gösteriyor. Milli takım kadrosunda da yer almak istiyoruz” dedi.
‘BAŞARILARI İLE U14
MİLLİ TAKIMINA GİTTİLER’
Üçüz kardeşlerin 4 yıldır antrenörlüğünü yapan Serkan Pala ise, “Takımımızda 3 kız çocuğumuz yer alıyor. 4 yıldır okulda öğrenim görürken aynı zamanda 4 yıldır da hentbol oynuyorlar. A milli takıma ve yurt dışına yolladığımız birçok oyuncumuz var. Biz o çocukları spor sayesinde yeniden hayata kazandırmak istiyoruz. Tabi bu konuda en büyük destekçimiz Aksaray Belediyesi başkanımız bize çok büyük destek veriyor. Bize bu destekler verilmese bu çocukların ellerinden tutamayız. Sporla çocuklarımızın geleceklerini hazırlamaya çalışıyoruz. 14 oyuncumuz Milli Takım için Ankara’ya gitti. Orada 4 günlük bir kamp süreçleri oldu. Kampların oldukça verimli olduğunu söylüyorlar ben oradaki milli takım hocaları ile de görüştüm gayet memnunlar. İnşallah yolları açık, zaten bu sporu severek yapıyorlar. Hedeflerimizden birisi de bu alp yapı oyuncularının alt yapı oyuncularının ileri dönemlerde Aksaray Belediyesi’nin bayan hentbol takımında yer almaları. Aynı zamanda ülke hentboluna katkı sağlamaları temel amacımız bu. Çocukların birçoğunun hedefi de bu yönde inşallah hem belediyemizin A takımında hem de milli takımın her yaş grubunda yer alarak hem ülkemizi hem Aksaray’ımızı en güzel şekilde temsil edeceklerine ben yürekten inanıyorum.”diye konuştu. Foto-Kamil İPEKLİ /Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası