banner
Köşe yazıları

ALLAH TOPRAĞA SAKİNLİK, ÜLKEME SABIRLAR VERSİN

BİR OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ, BU YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ Yitip giden onca can, kurtarılmayı bekleyen onca hayat… 1 değil, 2 değil, 3 değil, tam 10 şehir yıkıldı. Yüreğimiz 10 parçaya..

ALLAH TOPRAĞA SAKİNLİK, ÜLKEME SABIRLAR VERSİN
banner

BİR OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ, BU YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

Yitip giden onca can, kurtarılmayı bekleyen onca hayat…

1 değil, 2 değil, 3 değil, tam 10 şehir yıkıldı. Yüreğimiz 10 parçaya bölündü. 

Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kilis…

Aklımız, kalbimiz dualarımız sizinle…

Aksaray’dan artçılarını hissettiğimizde bile bizleri büyük bir korku ve dehşete düşüren, bizleri ve sizleri gece kan uykumuzdan uyandıran, çocuklarımızı endişelendiren deprem felaketinde, tüm samimiyetimizle acılarınızı paylaşıyoruz.

Şu an burada olmak yanınızda olamamak bizim canımızı acıtıyor.

Şehrimizde Kahramanmaraş merkezli ilk depremin etkisinin ardından öğlen vakitlerinde hissettiğimiz bir diğer deprem ile bizler de çoluk çocuk ve yaşlılarımızla sokaklara döküldük.

Halkımız korku ve panik içerisinde oradan oraya koşturuyordu.

Bir süre sonra bu panik havasının yanına yardım çağrıları oturdu. Koştuk. Belediyemiz, vakıflarımız, STK’larımız ve halkımızla ihtiyaç duyulan her şeyi kolilemeye çalıştık. Birçok yardım yola çıktı. Hala çıkmaya devam ediyor…

Öte yandan hala devam eden artçılar, soğuk hava, açlık, susuzluk…

Tarifsiz bir duygu, tarifsiz bir acı.

İnsan enkaz altında değilken bile nefes almakta güçlük çekiyor bunları düşününce. Ya onlar? Yerin altında değiller ama yerin üstünde enkaz altındalar. 72 saat oldu onlar ne yapıyorlar?

Yardım, yardım, yardım… Daha çok yardım lazım.

Çocuk, genç, yaşlı demeden, tüm yürekler birken, dertler ortakken; kavga etmeden, birbirimizi suçlamadan, üzmeden, kırmadan, dökmeden…

Tüm enerjimizi sahada göstermeyi, sadece o canlara nasıl nefes oluruz düşüncesiyle hareket etmeyi sağlamamız lazım.

Bir olmak, beraber olmak, her zamankinden daha fazla kenetlenmek önemli şimdi…

Zaman, siyaset yapma zamanı değil. Zaman, onu bunu suçlama zamanı değil. Zaman bir olma, beraber olma zamanı. Yaralananların yaralarını sarma, susayanlara su olma, üşüyenlere soba olma zamanı.

Karınca, kararınca, herkes elinden ne geliyorsa o şekilde yardım etmeli. O şekilde katkı sunmalı.

Zira insan hayatından başka kıymetli bir şey mi var? Ondan üstün bir mesele mi var? Bunların dışındaki her şeyi sonraya bırakalım. tartışmaları hesap sormaları yargılamaları suçlamaları her şeyi…

Tekrar söylüyorum enerjimizi birilerine nefes olmak için harcayalım…

Biz dar zamanda birbirimize kenetlenmeyi bilen, kavgaları ve siyaseti; insan canı ve toprak bütünlüğü söz konusu olduğunda ardımızda bırakabilen bir milletiz.

Şimdi bunu en iyi şekilde yapmamız icap ediyor. Kimse için değil, yardıma ihtiyacı olan depremzedelerimize sağa sola bakmadan daha hızlı koşabilmek için.

Lütfen yapılan provokasyonlar bizim birlikte verdiğimiz çabaları yıkamasın. 

Lütfen asılsız söylemlere kimse kulak asmasın.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu günlerde yalan (teyitsiz) haberlere itibar etmek bu haberleri paylaşmak içinde bulunduğumuz durumu daha da zorlaştıracaktır.

Ana akım medya kuruluşları, resmi kurum ve kuruluşlar hariç halkı kaos ve telaşa sürükleyecek, panik ortamı oluşturacak bilgileri paylaşmamak vatandaşlar olarak asli görevimizdir.

Sahada çalışmakta olan görevli ve gönüllü her vatandaşımızdan Allah Razı Olsun. Allah bilek güçlerini, takatlerini, dayanıklılıklarını artırsın.

Yüreğimiz yanıyor ve enkazda kalan son kişi çıkarılana kadar da yanmaya devam edecek.

Allah toprağa sakinlik, insanımıza bol sabır ve dayanma gücü versin.

Bu göçük hepimizi yıktı.

Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası