banner
Özel

Allı turnalar Mamasın Barajında görüntülendi

Türkiye’nin ikinci büyük gölü ve ‘flamingo cenneti’ olarak bilinen Tuz Gölü’nde kuluçkaya yatan flamingolar günü birlik geldiği Mamasın Barajında Aksaray’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen fotoğrafçıların gözde mekanı oldu. Aksaray,..

Allı turnalar Mamasın Barajında görüntülendi
banner


Türkiye’nin ikinci büyük gölü ve ‘flamingo cenneti’ olarak bilinen Tuz Gölü’nde kuluçkaya yatan flamingolar günü birlik geldiği Mamasın Barajında Aksaray’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen fotoğrafçıların gözde mekanı oldu.
Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içinde yer alan, kapalı havza özelliği taşıyan ve Türkiye’nin tuz ihtiyacının büyük bölümü karşılanan Tuz Gölü, bahar ve yaz aylarında flamingolara ev sahipliği yapıyor. Her yıl binlerce flamingo, gölde beslenerek kuluçkaya yatıyor. Flamingolar, üreme alanı için de gölün, özellikle Aksaray’ın Eskil ilçesi sınırlarında yer alan güneyini tercih ediyor. Kuluçka dönemindeki flamingolar beslenmek için günü birlik geldikleri Mamasın Barajında Aksaray’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen fotoğrafçıların gözde yeri oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Aksaray Şube Müdürlüğü ekipleri gölde devriye görevi yaparak flamingoların gelişimini takip ederken, jandarma ise güvenlik açısından gözetleme yapıyor.
‘YERLİ VE YABANCI TURİSTLER
FLAMİNGOLARI GÖRMEK İÇİN GELİYOR’
Doğa ve kuş fotoğrafçısı Ömer Yiğit, Çatalsu köyü yakınlarında gördüğü flamingoları çekerek anı ölümsüzleştirmek istediğini söyledi.
Yılın 12 ayı flamingoları gözlemlediğini söyleyen Yiğit, şöyle konuştu: “Flamingolar Tuz Gölü’nde şu anda kuluçkadalar. Buraya ise beslenmeye geliyorlar. Bende onları rahatsız etmeden fotoğraflıyorum. İlkim değişikliğinden dolayı birçok flamingo buraya yerleşik düzene geçtiler. Bende yılın 12 ayı gelip fotoğraf çekiyorum. Arka manzarada Hasan Dağı panoraması olduğu için Türkiye’nin birçok yerinden ve yabancı turistler bu güzelliği görmek için geliyor. Fotoğraf çekerken de ürkmüyorlar. Bizde onları fotoğraflarken 15-20 metreye kadar yaklaşabiliyoruz. Uçuş için kalkarken ayaklarındaki su damlacıklarına kadar çekebiliyorsun. Flamingoların burayı tercih etme sebebi ise karasu ile Melendiz çayının birleştiği nokta burası. Burada bir çamur oluşuyor. Bu çamurda flamingolar beslenmeye geliyor. Ne kadar güzel beslenirse kanatlarının kırmızılığı veya pembeliğini Tuz Gölü ile buradan alıyor.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası