banner
Gündem

Anadolu yaban koyunlarına drone ile denetim

Aksaray’da nesli tükenmekte olan Anadolu yaban koyunlarının korunması amacıyla Ekecik Dağı’nda devriye atan jandarma ekipleri drone ile kaçak avcılara yönelik denetimler geçekleştirdi. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Doğa ve Hayvan Koruma..

Anadolu yaban koyunlarına  drone ile denetim
banner

Aksaray’da nesli tükenmekte olan Anadolu yaban koyunlarının korunması amacıyla Ekecik Dağı’nda devriye atan jandarma ekipleri drone ile kaçak avcılara yönelik denetimler geçekleştirdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Doğa ve Hayvan Koruma Timi ekipleri, nesli tükenmekte olan ve koruma altında bulunan Anadolu yaban koyunlarının korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar başlattı. Aksaray genelinde sadece Ekecik Dağı bölgesinde bulunan Anadolu yaban koyunlarının  korunmasına yönelik jandarma ekipleri havadan drone ile karadan araç ve yaya devriyelerle denetimler yapıyor. Dürbün ve drone ile bölgeyi kontrol altında tutan jandarma ekiplerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hayvanları korumak ve onların yaşam alanlarında ki olumsuz etkileri ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir” denildi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası