banner
Esnaf

Arıcılar sezonu erken açtı

Aksaray’da arıcılık üzerine hizmet veren Alev Soylu, kış mevsiminde çocukları gibi baktığı arılarını kayıpsız bahara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor. Kurak geçen kış mevsiminin ardından yağış olmadığı için arıların kış uykusuna yatamadığını..

Arıcılar sezonu erken açtı
banner

Aksaray’da arıcılık üzerine hizmet veren Alev Soylu, kış mevsiminde çocukları gibi baktığı arılarını kayıpsız bahara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kurak geçen kış mevsiminin ardından yağış olmadığı için arıların kış uykusuna yatamadığını ifade eden Soylu, “Birçok arıcı yeteri kadar ilgi göstermediği için arıları maalesef öldü. Biz işletme olarak buna rağmen güçlü çıktık. Ben bir çocuk gibi sürekli gidip arılarımı kontrol ettiğim için hiç kayıp yaşamadım. Arıyı alıp bahçeme koyayım bal yerim diye düşünürseniz kaybederseniz. Aynı küçük bir çocuk gibi ilgi istiyor. İlgilenince de kıştan güçlü çıkıyor. Baharın erken gelmesiyle de sezonumuzu açtık. Yeni arıcılığa başlayanlar içinde arı satışlarımızda başladı. Kovan şeklinde satıyoruz. Müşterinin talebine göre arılarına tedarik edip Nisan sonu teslim ediyoruz.8 çıtalı arılı kovan 2 bin 600 liradan başlıyor. Arıya ilgi alaka oldukça iyi durumda. Kış döneminde arı kayıpları şehrimizde yoğun olduğu için birçok kişi tekrardan arı alıp üretime başlamak istiyor” diye konuştu.

‘BEREKETLİ VE BALLI BİR YIL GEÇİRMEYİ TEMENNİ EDİYORUM’

10 yıl önce 4 kovanla işe başladığını, şimdi ise 100 kovanla hizmet verdiğini belirten Soylu şöyle konuştu: “Sürekli kendimi geliştiriyorum. Bu yıl bir de arı satışına başladım. Şu anda sadece şehir içine arı satışı yapıyorum. Önümüzdeki yıl ise Türkiye geneline arı satışı yapmayı planlıyorum İşletmeme gelen yeni müşterilerim benim üretici olduğumu duyunca şaşırıyor. Eşinle mi yapıyorsun diyorlar. Eşim bu işi sevmiyor. Ben tek başıma yapıyorum deyince iyice şaşırıyorlar. İnşallah 2024 yılı sezonu bereketli ve ballı bir yıl geçirmeyi temenni ediyorum” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası