banner
Gündem

Artan maliyetler esnafı zorluyor

Aksaray’da Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, pazar fiyatlarının yükselmesini, yakıt fiyatlarında ki artışa ve tarımdaki girdilerin yükselmesine bağlıyor. Son günlerde fiyatlarda bir dalgalanma olduğunu ifade eden Yeşildal; “Antalya..

Artan maliyetler esnafı zorluyor
banner

Aksaray’da Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, pazar fiyatlarının yükselmesini, yakıt fiyatlarında ki artışa ve tarımdaki girdilerin yükselmesine bağlıyor.

Son günlerde fiyatlarda bir dalgalanma olduğunu ifade eden Yeşildal; “Antalya halinden ürün getiren esnafımızın yükü ağır. Bu yılın başında misal olarak 5 bin lira mazot yakıyorsa şu an 15 bin lira mazot yakıyor. Orada yüklenmesi burada indirilmesi gibi türlü işlemlerin de maliyeti arttı ki bunu yapacak işçi de bulamıyoruz. Bunun dışında gübre fiyatları, işçilerin sigortası, tezgah ücreti, poşet masrafları ve depolama derken ortaya çok yüksek bir maliyet çıkıyor. Esnafımızda bunu karşılamak için doğal olarak etiketlerine yansıtmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

Güncel hal ve pazar fiyatları hakkında bilgiler veren Yeşildal; “Ben canı gönülden inanıyorum ki esnafımız en düşük kar marjıyla ürünlerini satıyorlar. Hem halkımızı hem de kendilerini de düşünmek zorundalar. Şu anda pazarda ki bazı ürünlerimiz tezgah fiyatları şöyle, patlıcan 30, lira sarımsak 80 lira, turp 20 lira, domates 30 lira, karnabahar 15 lira, biber 40 lira, patates 12 lira, maydanoz 10 lira. Halde ki fiyatları ile tezgah fiyatları arasında ki yaklaşık 5 ya da 10 lira gibi bir fark oluyor hatta bazı ürünler esnafı kurtarmıyor bile. Ama pazarımızda çeşitlilik olsun vatandaşlarımız yiyebilsin diye kendi cebinden veren esnafımız bile var” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası