banner
Gündem

ASÜ psikologları depremden etkilenen öğrencilerin yanında

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), depremden etkilenen öğrenciler için çevrim içi ortamda “Bireysel Psikolojik Danışma” hizmeti veriyor. 11 şehrin etkilendiği deprem felaketinin ardından yaraları sarmak adına yapılan çalışmalar devam ediyor. ASÜ’de de..

ASÜ psikologları depremden etkilenen öğrencilerin yanında
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), depremden etkilenen öğrenciler için çevrim içi ortamda “Bireysel Psikolojik Danışma” hizmeti veriyor.

11 şehrin etkilendiği deprem felaketinin ardından yaraları sarmak adına yapılan çalışmalar devam ediyor. ASÜ’de de bu bağlamda farklı türden faaliyetler yürütülüyor. ASÜ ekipleri gerek fiziki gerek bilimsel gerekse sosyal dayanışma gibi alanlarda sahada aktif görev alıyor. Bunun yanı sıra depremin travmatik etkilerinin azaltılması çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda ASÜ Mediko-Sosyal Birimi Psikologları Burak Çağlar Karakavak ve Buket Vazgeçer, çevrim içi ortamda, gizlilik kuralları kapsamında, depremden etkilenen öğrencileri dinliyor. ASÜ’deki psikolojik danışma hizmetlerinin eğitim-öğretimin yüz yüze olmadığı dönemlerde çevrim içi ortama alındığını belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Öğrencilerimizin her an yanındayız. Allah’ın izni, Devlet ve milletin el birliği ile depremin yaralarını olabildiğince kısa sürede sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Danışma hizmeti almak isteyen öğrencilerin https://sks.aksaray.edu.tr/ adresinde yer alan talep formunu doldurmaları yeterli. Öte yandan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ruh Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Elemanları Doç. Dr. Arzu Yüksel, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Kaya ve Ar. Gör. Nurgül Özgen de ilk etapta depremden etkilenen fakülte öğrencileri için “Travma ve Grup Danışmanlığı” uygulamasına başladı. Uygulamanın ikinci etabının tüm ASÜ öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. Bu uygulama için psikolojikilksbf@gmail.com üzerinden talepler ulaştırılabiliyor.

ASÜ’de, COVID-19 Salgını sürecinde de psikolojik danışma uygulamaları çevrim içi ortamda yürütülmüştü. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası